Sayfalar

17 Mart 2010 Çarşamba

Merhaba Ben Miami Elçisi


Miami Heat'in sezon sonunda kontratı bitecek olan süper yıldızı Dwyane Wade yazın ne yapacağı ile ilgili kendisine sorulan bir soru üzerine "Çok büyük bir aksilik olmazsa buradayım. Hatta önümüzdeki günlerde bu yaz serbest kalacak arkadaşlarla Lebron, Amare, Chris'le (Bosh) görüşüp yaza ilişkin planlarını soracağım. Onları Miami'ye imza atmaya ikna etmeye çalışacağım." diyerek rengini tam anlamıyla belli etmiş oldu. Bir anlamda Miami Heat'in gayrıresmi elçisi, transfer komitesi başkanı olarak damardan girecek ligin diğer süper yıldızlarına.

Wade'in bu sezon kontratı bittikten sonra yaklaşık 20-21 milyondan başlayan bir maksimum kontrat alması durumunda bile Miami'nin hala 2 maksimum kontrata kadrosunda yeri olacak. Keza sadece Jermaine "Büyük Kazık" O'Neal, Q-Rich ve Haslem'in biten kontratları 39,5 milyon bütçe açacak Miami bütçesinde. Miami bu adamlaradan ne aldı diye soracak olursanız Haslem'i kenara ayırdığımızda Heat'e en büyük faydalarının kontratlarının bitmesi olduğu cevabını verirdim ben.

Kısacası Chicago her ne kadar Wade'in memleketi olsa da, Wade doğduğum değil doyduğum yer diyip Miami'yi seçmiş ve takımı için çalışmalara başlamış bile. Bulls'un hevesi boşuna, Miami elçisi temasta.

1 yorum:

mussano dedi ki...

wade'le miami arasındaki güçlü bağı, american airlines arena'da parkeye ayak bastığı herhangi bir anda rahatça hissedebiliyorsunuz zaten. bu sık rastlanan bir durum değil. böyle bir duyguyu LeBron için söyleyemeyiz mesela.

Bu arada ikna etmeye çalışacağım dediği üç oyuncudan ikna etmesi en muhtemel adam -aralarındaki yakınlık düşünüldüğünde- LeBron, fakat aynı zamanda da ikna edilmesi en zor olanı!

bana chris bosh artık plajı olan sıcak bir kente yerleşmek istiyor gibi geliyor. wade'le tam bir combo olabileceklerini de düşününce en akla yatkın isim bosh sanki...