Sayfalar

14 Temmuz 2009 Salı

Magic Gortat'ı Takımda Tuttu! Aman Allahım!

İşte bu Otis Smith'in kendini yalanladığı dakikadır. 5 sene ve 34 milyonluk kontratı karşılayıp, sadece Dwight Howard'ı maç başı ortalama 10-12 dakika dinlendirecek bir adamı takımda tutmak demek, o takımın gelecek 5 senesini acımasızca, oynayamayacak bir adama bağlamak demektir. Ötesinde NBA'de gerçekten bir yerlere gelme ihtimali olan bir adamın önünü kesip hakkını yemek, ah almak demektir. Hem Magic'e hem de Gortat'a yazık olmuştur. Yetenekleri ve şu anki durumu itibariyle Bass'in 2 gün önce imzaladığı kontratı bile hak etmeyen bir adamı nasıl olur da 5 sene boyunca bütçeye monte edebilirsin Otis kardeşim!

Hidayet ile devam etmemek için kendisine 35 milyonluk kontrat önerip, şu takım için daha 40 fırın ekmek yese Hidayet'in verdiğinin yarısını veremeyecek adama 34 milyon vermek şaşırmışlığın göstergesidir. Sırf şampiyonluk rüyasına kapılıp düşünmeden saçma sapan para harcayıp bir anda ligin oyuncularına en fazla para harcayan 3 takımından biri haline gelmek, en az 4 seneni 47 ila 55 milyon arası bağladığın adamlardan birinin Nelson, birinin Gortat, birinin Lewis olması demek, senin ne kadar şöhret budalası, Hall of Fame delisi bir adam olduğunun göstergesidir.

Bu imzayla Magic cap'i 78 milyona geldi, geçti. Carter takası hiç olmasa, Hidayet 10'a tutulsa, Bass aynı paraya imzalasa hala elinde Lee olacak, takas edebileceğin 2 değer Battie ve Alston'la uzun için takas piyasasına girebilecek, yok takas da etmiyorum desen Gortat'ı böyle bile tutsan en fazla 74 milyon civarına getireceksin capi. Kadroda 13 garanti kontratlı adam olacak, rotasyon coşacak.

Kısacası Otis Smith'in yaptığı bu hareket"Şampiyonluklar Yıldızlarla Kazanılır" mitinin bir yansımasıdır ve en yakın zamanda yıldız dolu, oyun kuruculuğu Nelson tarafından yapılacak kadromuzun capi 80 milyonu geçecektir. Buradan Otis Smith adına 5 milyon lüks vergisinden fazla vermeyi düşünmüyoruz diyen Vander Weide'ye selamlar, sevgiler. Artık DeVos kızını boşattırır mı şampiyon olunmazsa yoksa mirastan mahrum mu bırakır Sevgili başkanı ve damadını bilemem.

4 yorum:

ejikulat dedi ki...

boston başardı biz neden başarmayalım diyorlar... ama bostonda 3 yıldız aynı zamanda 3 ayrı liderdi eski takımlarında...
şimdi bakıyorum lewis(allen'ın yancısı), carter(belki 5 yıldır sorumluluk almıyor), howard(kompleksli aygır)...
kim liderlik yapacak?
ya da daha doğrusu oyunu kim yönlendirecek?

Cenky dedi ki...

Svg'nin takımından çıkacak lider Carter'dır başkası olamaz. Nelson'dan Howard'dan lider yaratılmaz. 2 sene sabredilecektir bu kadroya ama 2 sene sonunda şampiyonluk gelmezse ne Otis ne Van Gundy kalacaktır ortada orası kesin.

ejikulat dedi ki...

kaan arkadaşım vince carter takıma gelince skor gücü artmış gibi görünebilir ama gidenler-vince carter yapınca orlando zararda gibi göründü bana...
hadi sadece skor olarak geçelim bu işi de vince carter hidayet ve alston kadar oynatabilecek mi takımı?
skor patlaması isteniyorsa gidip allen iversonu alsalardı.3-5 M$'a rahat rahat gelirdi iverson...
şu anda gördüğüm şey kesinlikle boston'u izliyor olduğu orlandonun...
ama 3 takımın 3 liderini bir araya getiremediler...
new jersey ve torontoda liderlik yapması beklenen ama sorumluluk almaktan kaçan, sakatlık anlamında saatli bomba olan vince carter'ı getirdiler.
gortat'ı bilmem ama hidayeti kesinlikle tutmaları lazımdı.
bu kadro ancak o şekilde en verimli halini alırdı...

ejikulat dedi ki...

bu arada eklemeden geçemeyeceğim...
şu şartlar altında bu boston bu orlandoyu paspas eder benden sölemesi:D