Sayfalar

14 Temmuz 2009 Salı

7 numarayı efsaneler giyer

Bugün açıklandı Manchester United’da gelecek sezon kimin hangi formayı giyeceği. En çok merak edilen konu da elbetteki 7 numaranın sahibinin kim olacağıydı. Herkes Cristiano Ronaldo’nun forması diye bahseder olmuş o ’sihirli’ numaradan. Eski numaralandırma sistmine göre klasik bir sağ açık numarasını, sanki Portekizli oyuncu efsane haline getirmiş gibi konuşuyorlar. Görüldüğü gibi o 7 numaranın hastası değil, 9 numaraya sattı hemen ‘efsane’ numarayı. Gerçi o da biraz Raul etkisi ancak farketmez 77 giyebilirdi =). Zaten Manchester United’a ilk geldiğinde de 7 numara aklında yoktu. Zira Manchester’a ilk geldiğinde 28 numarayı istemiş amaFerguson ona 28 numarayı değil de, ”Manchester’da 7 numarayı efsaneler giyer” diyip 7 numarayı vermişti. (Bknz. Kanatları olmadan uçabilen tek canlı) Sir, bu sefer aynı davranışı Michael Owen’a göstererek hiç tereddüt etmeden 30 yaşındaki oyuncuya Manchester United’ın efsane numarasını verdi…

Gezip gördüğüm ingiliz bloglarındaki tartışma ise şu: “Michael Owen bu numarayı hakediyor mu?” Tezleri ise bir garip. Cristiano Ronaldo’dan sonra bu formaya layık olacak kişi o değildi, çünkü o eski bir Liverpool’lu. Çünkü, o bir kanat oyuncusu değil. Çünkü sürekli sakatlık geçiriyor ve bu da istikrarlı bir performans sergilemesini etkileyecek, bu yüzden koskoca efsane numaramız yedekte mi oturacak? Aslında bir kanat oyuncusu olan bir diğer transfer Antonio Valencia o formayı giymeliydi… diye sürüp gidiyor.

Sanki Cristiano Ronaldo’dan önce bu numara efsane değilmiş de sonra efsaneleşmiş, ondan sonra gelecek oyuncunun onun bir klonu olmalıymış gibi bir düşünceyi aklım almaz. Manchester United’da 7 numarayı efsaneler giyer ve Michael Owen FIFA’nın “futbolda yaşayan 100 efsane” listesinde futbol hayatına devam eden iki ingiliz futbolcudan biridir. Diğeri David Beckham’dır. David Beckham da henüz kendini kanıtlamadığı bir dönemde bu formayı sırtına geçirmişti. Michael Owen da kendini yeniden kanıtlamak istediği dönemde bu formayı sırtına geçirdi-geçirecek. İlla Ronaldo ile kıyaslanacaksa kariyerinde kazandığı başarılar arasında Owen’ın da 2001 yılında kazandığı Altın Top var.

Cristiano Ronaldo bugüne dek Ulusal Takımlar düzeyinde 3 turnuvada yer aldı. Fakat şimdiye dek hiçbirinde parlak bir performans sergileyemedi. Euro 2004′teki turnuvada Portekiz takımının sürükleyeni değil çömeziydi. Ve kimse onu ulusal takımda attığı gollerle hatırlamıyor. Fakat Michael Owen’ın ilk patlama yaptığı maç 1998 Dünya Kupası’nda ezeli rakipleri Arjantin’e enfes bir gol attığı maçtır. Wayne Rooney rekorunu kırana dek ulusal formayla gol atan en genç oyuncu oydu. Daha da sayıp can sıkmayayım.

Kıssadan hisse Ferguson efsane formayı, yine bir efsaneye emanet etmiştir. Bu Owen’ın gelecek sezona moralli başlamasını sağlayacaktır. Bir kanat oyuncusu olarak Antonio Valencia’ya da verilebilirdi bu forma ama heralde Ferguson onda Ronaldo sonrası sendromu yaşamak istemedi, formanın yükünü kaldıracak karakteri henüz görmedi.

“Owen bu formanın hakkını layığıyla yerine getirecektir. Owen bizim çocuğumuzdur, evladımızdır. Talihsiz sakatlıklar geçirmiştir fakat kulübümüzün doktorları onu tekrar eski performansına döndürecek gücü kazanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Biz sonuna kadar Owen’ın arkasındayız. Michael Owen kariyeriyle bir efsanedir ve bizde de 7 numarayı efsaneler giyer.” İmza Adnan Polat

sevgiler volkanbk3

Hiç yorum yok: