Sayfalar

14 Temmuz 2009 Salı

Çok Güzel Hareketler Bunlar

Channing Frye Phoenix Suns ile 2. yılı oyuncu opsiyonlu olmak üzere anlaşmış. Sanırım bi-annual exceptionla atılan bir imza. Yaklaşık 2 milyon kazanacakmış bu sezon Frye. Hem kendie vitrin yaratacak Frye hem de Suns bayağı rahatlayacak pota altı hücumunda. Bu şartlar altında Ben Wallace'ın salıverilme prosedürü de başlamış, rasgele Wallace'a. Piyasa kafayı yedi, bir klip yaptırsın kendine bloklarından smaçlarından, kesin kafalar bir aklı evveli.

Yine Suns'ta Grant Hill bir sezon daha kalmaya karar vermiş. İyi olmuş, Güneşe yakın bize uzak olsun.

Hidayet'i kaçıran Blazers Paul Millsap ile bir offer sheet imzalamış ki bu teklif 4 sene ve 36 milyon civarındaymış. Utah'ın Millsap'i tutma ihtimalinden söz ediliyor. Magic Gortat'ı o kontratla tutmuş ya şimdi Jazz tutmazsa ayıp olur.

Bak bu aynı Blazers Nate McMillan'ın sezon sonu biten kontratını da 1 sene daha uzatmış. Hayret bunu kaçırmamışlar. Bak sen Allah'ın işine.

Chicago Bulls Gordon'u kaybedince arka alanı delisiz bırakmayalım diyip Jannero Pargo'yu takıma katmış. Pargo geçen sezon Rusya senin Yunanistan benim Avrupa'yı gezmişti. Kontratının detayları açıklanmadı henüz, çok gizliymiş, devlet sırrı, aman aman.

Memphis Stackhouse'ı 2 milyon garanti parasını verip salmış. Stack önce tatile sonra Dallas'a gider. 1 ay dediğin ne ki 30 günde geçiverir.

Hidayet'i kapan Toronto Anthony Parker'ı kaptırmış, Colangelo "Çok da tırt" demiş. 34 yaşındaki Parker'ın Cavs'teki ana görevi James'i yedeklemek ve ceza atışlarını sokmakmış.

Aaron Afflalo ve Walter Sharpe Pistons tarafından Denver'a takas edilmiş. Cap 1.8 milyon daha rahatlamış. Yeni sezonda Pistons'ta sahaya çıkacak adam kalmadığından Dumars 8. olarak eşofmanları çekecekmiş.

Atlanta daha önceden anlaştığı Bibby ve Zaza ile anlaşmalarını imzalamış. Bibby 3 sene 18 milyon, Zaza 4 sene 19 milyon alacakmış. Demek ki yedek uzunlar 4 sene ve 18-20 milyon alırmış, Gortat gibi 34 milyon gömülmezmiş benç bekçisine.

Bir sürü takım draftte seçtikleri adamlara imza attırmış, Orlando'nun draftte seçim yapmaya hakkı bile yokmuş!

T-Mac forma numarasın güya Darfur'daki olaylara dikkat çekmek için 1'den 3'e değiştirmiş. Belgesel ve bağış olayları varmış. Ama kulübe yakın kaynaklar "Lanet olsun 1 numaraya, giydikçe sakatlandım, sağlam yerim kalmadı, Lise'de ne güzel 3 numara giyiyordum tırnağım bile kırılmadı, şunu da Ariza'ya kakalayım bari" dediğini söylüyorlarmış T-Mac'in. Bu kaynakların kulübe neresinden yakın olduğunu merak ettim şimdi. Batıl T-Mac. Ayıp.

Hiç yorum yok: