Sayfalar

28 Nisan 2009 Salı

Cevaplar...

1. Bülent Korkmaz'la çıktığımız hangi maçı rahat rahat seyrettin?
Emre atılana kadar Hamburg maçı ve İstanbul BŞB
2. Bülent Korkmaz'la hangi maçı iki farklı kazandık?
İstatistikler yok öyle bir maç diyor
3. Skibbe zamanında zevk veren maçları mı yoksa şu anki sistemi mi tercih ediyorsun?
Skibbe zamanında oynanan "one man show"dan ben kendi adıma zevk almıyordum. Yapı olarak takım oyunu, yardımlaşma ve hiç kimsenin aşırı yıldızlaşmadığı sistemleri tercih ederim. Bülent de onu yapmaya çalışıyor
4. Sadece vefa olsun diye koskoca kulüp daha palazlanmamış bir teknik adama teslim edilir mi?
Edilmez, edilmedi de zaten
5. Eğer amaç vefa ise neden Arif değil de Bülent getirildi?
Amaç vefa değil, olsaydı da Bülent'in gelmesi normal. Altyapıdan gelip ömür boyu sadece o formayı giymiş adama teslim etmek takımı gayet mantıklı.
6. Skibbe olsaydı şu anda ne durumda olurduk?
Aynı veya daha kötü durumda olurduk. Skibbe oyuncuların yerleriyle çok fazla oynayıp rakibi analiz etmeyen bir hocaydı. Üstüste gelen sakatlıklarla yapacakları Bülent'ten fazla olmazdı.
7. Bırak Skibbe'yi takımın başında Bülent yerine ben olsaydım şu anda ne durumda olurduk?
Takımın başında sen olsan UEFA'da yarı final oynuyorduk şimdi, ligde de Sivas'ın önündeydik.
8. Cevat Hoca mı Bülent mi?
Denenmiş bir tecrübe varken maceraya girmezdim.
9. Sence takımda Bülent'i seven bir tane yabancı var mı?
Yok gibi duruyor.
10. Takımda Bülent'i seven kaç Türk var?
Kesinlikle Sabri ve Arda, üzerlerine 3. adamı sayamam ama.
11.Skoru korumaya yönelik futbol sence Bülent'in eseri mi yoksa futbolcuların kendilerine olan güvenlerinin sarsılmasından mı kaynaklanıyor?
Bülent tüm kariyerini savunma oyuncusu olarak geçirmiş olmanın etkilerini yansıtıyor takıma. Oyuncu değişikliklerinde geç kalıyor ve takımın yorulduğu dakikalarda gerekli müdahaleyi zamanında yapamıyor olması, Skibbe'den kalan kondüsyon enkazı takımı geriye yaslıyor.
12. Bülent Korkmaz Galatasaray futbol takımına şu ana kadar ne verdi?
Semih, daha kuvvetli-güçlü bir takım.
13. Bülent Korkmaz Galatasaray'dan şu ana kadar neler götürdü?
Yaratıcı ve çabuk oyun
14. Bülent Korkmaz sezon başında bu takımın başında olsaydı sezon başı gelen hangi futbolcuyu ya da futbolcuları istemezdi?
Lincoln'ü sattırırdı, Hakan Şükür'ü takımda tutardı.
15. Sence futbolcunun sevmediği bir teknik adam başarılı olabilir mi?
Futbolcular yeterince karakterli ve profesyoneller ise olabilir.
16. Bülent'in teknik taktik bilgisi hakkında yorumun nedir?
Yaratıcılık ve hücum zenginliği noktasında çok kısıtlı. Bir Teknik Direktör'den çok Amerikan Futbolundaki Savunma koordinatörü-antrenörü gibi bir kadro olsa ona %100 uygun bir adam.
17. Hala daha gelecek sezon takımın başında Bülent'in kalacağına inanıyormusun?
Yönetimin alengirli konuşmalarından net olorak kalmayacağı görülüyor.
18. Bülent'i ne zaman desteklemeyi sona erdirirsin?
19. Bülent ne yaparsa desteklemeyi sona erdirirsin?
18 ve 19'a birlikte cevap vereyim. Bülent'in sezon başında kendi oluşturduğu takımla neler yapacağını görmek gerek. Yabancı teknik adamlara tanınan özgürlük ona da tanınırsa bir şeyler yapabileceğine ciddi olarak inanıyordum. Bana kalsa Cevat Güler'le ikisi daha önce İsveç Milli Takımında uygulanan 2'li teknik direktör sistemiyle eşit yetkiyle çalışsalar Galatasaray muazzam yerlere gelir. Ancak son maçlarda gördüğümüz kadarıyla Bülent Güler'i sadece bir danışman gibi görüyor. Halbuki ondan yeterince faydalansa söylediklerini zamanında yapsa çok daha iyi sonuçlar alabilirdi Galatasaray. Bunlara ilave olarak Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarının 90. dakikasında oyuncu değişikliği yaptığını görünce ciddi şekilde tereddüt ettim Bülent'ten.

Özet olarak diyebilirim ki Galatasaray'ın başında olmak çok büyük bir sorumluluk ve gelişimini daha tam anlamıyla tamamlamamış Bülent'in işi çok zor. Güler'le yeterince paylaşımda bulunmaması ve futbolculuğundaki agresifliğini saha kenarında yansıtamıyor olması onun buralara erken geldiğinin kanıtı. Ben yine de fırsat verilir ve kendisi de büyük sözü dinlerse Galatasaray'ın çok önemli bir hoca kazanacağına inanıyorum. Ancak taaa ilk göreve geldiğinde senin söylediğin gibi Sevgili ozhano Bülent gelecek sezonu göremeyecek, Rıdvan gibi, Ertuğrul gibi ona da yazık olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

İşte sevgili hocam benim Bülent'e geldiğinde karşı olmamın sebebi onun düşmanı olmam değil sadece buraya erken geldiği ve hiçbir toleransa sahip olamayağındandı. Tıpkı senin de yazının son cümlesinde dediğin gibi. Bülent onca çalıştırdığı takımdan sonra son hakkını bence Galatasaray da kullandı ve artık bitti. keşke biraz daha kendini geliştirip gelseydi...