Sayfalar

4 Kasım 2008 Salı

Turkcell Kıyma Makinesi Ligi


Turkcell Süper Lig'in adını değiştirmek farz oldu artık. Neredeyse hoca değiştirmeyen takım kalmadı. Bugün Tolunay Kafkas, Bülent Uygun ve Ersun Yanal'ı bir kenara koyduğumuzda herkes topun ağzında. 3 maç üstüste kaybettiğin an biletin kesiliyor. Nasıl bir lig burası, millet bu kadar parayı nereden buluyor anlamak mümkün değil. Sonra düşünüyoruz kara kara, niye Anadolu'dan şampiyon çıkmıyor diye. Ya bırak Allah aşkına şu şartlar altında çıkması mümkün mü?!? Lig ideri Trabzon'un hocası Yanal'ı Trabzon medyası her hafta yerden yere vuruyor. Yıllar sonra hem kadro hem sıralama olarak adeta yeniden doğmuş bir takımın hocasına bu yapılır mı arkadaş! Çıkmaz Anadolu'dan şampiyon falan. Kıym makinesi bu kulüplerin hepsi, her sene önce hocaları sonra topçuları geçiriyorlar o makineden.

Bu lig de lsa olsa Turkcell Kıyma Makinesi Ligi olur. En iyi KIYAN kazansın!

2 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Tardini'ye de yazdım size de yazıyım. Mümkünse sadece üç büyükleri yazın onlarla ilgili konuşun, tartışın. Sırf hocaları gönderdiler, kötü yönetildiler diye Anadolu'dan şampiyon çıkmamasına kulp mu bulunurmuş? Yapılan onca haksızlığın, vergi borçlarının affının, bedavadan stat edinmenin hepsi tamam da Anadolu'dan şampiyon çıkmazmış? Ben de biliyorum bunları. Niye bu kadar kininiz? Kolla gol atıp sevinen, çamaşır makinesi çıkan golcülerinizi yazın önce bir hele

Cenky dedi ki...

Çok kıymetli kraldan çok kralcı kardeşim;

Kimi yazıp kimi yazmayacağımız takdir edersin ki bize kalmış. Mesele sadece gönderilen hocalar, topçular değil. Sıkıntı kafalarda. Kanunlardaki açıkları bulup kendi yararına kullanan kulüpler bir şeyleri yapıyorlar diye onlara düşman olmak mı gerekir, yoksa aynı açıkları kullanamayan, şehir takımlarına olanaklar sağlamayan yöneticiyim, başkanıyım diye geçinen adamları savunmak mı gerekir. Üzerine uzun uzun düşünülecek bir konu. Bugün örneği yaşadım Sakarya'dan vereyim. Kulübe bulunan kaynağı, stadı 49 yıllığına kiralama için bulunan bütçeyi kendi hesabına geçiren, iç eden adamlar yönetimindeydi bu takımın. Şehir takımı iktidar partisinin gücü ve etkisi kullanılarak birilerine rant sağlamak amacıyla merkez olarak kullanılıyordu. Son 5 sezona bakalım sadece. En az 2 hoca değişmiş hepsinde. 150'den fazla futbolcu gitmiş gelmiş, hangi yöneticilerin yeğenleri zengin olmuş, hangi menejerlerin hesapları patlayacak kadar şişmiş. Bunları görmek gerek. Şehir takımları, hep Anadolu Anadolu diyoruz, diyelim ki Tekirdağ, Edirne bile olsa birilerini zengin etme merkezi, bazıları para aklama yuvaları, birilerinin eşinin dostunun ücret karşılığı uğrak yeri.

Trilyonlar ölçeğinde millet parayı iç etsin Anadolu(!) takımlarında, sonra yok vergi borcu, yok stad, mtad. Hangi ülkede yaşıyoruz biz Allah aşkına. Aslında kullandığın nick'in anlatıyor kulülerdeki adamların karakterini. Kraldan çok kralcı hepsi, çünkü krala yakın olan dolduruyor kesesini.

Anadolu'dan şampiyon çıkmaz kardeşim kolay kolay, iddaadan havuzdan ne kadar para gelirse gelsin çıkmaz, o paranın yeri hazır çünkü, yiyecek adamlar sırada. Sen de hala yok İstanbul takımı falan fian demeye devam et. Kurumsal yapıyı ne zaman kazanır Anadolu kulüpleri, profesyonel yöneticiler tarafından yönetilir o zaman gel bana Tardini'ye laf söyle.