Sayfalar

2 Kasım 2008 Pazar

Eski Hastalıklar


Orlando Magic için umut dolu öngörülerle dolu bir sezon öncesi yaşadık. İlk maç tam bir hüsran ve hayal kırıklığı idi. Hawks mağlubiyetinin ardından Memphis deplasmanına kesin galibiyet parolasıyla gidildi. Maç içinde 15 sayılık fark yakalandıktan sonra birden çöküş başladı. Rudy Gay ve Gasol önderliğinde maça tutundu ve Gay'in son saniye basketiyle Magic maçı kaybetti. Hemen arkasından dün akşam eve dönüş ve ligin en kötü takımlarından olan Sacramento'ya karşı alınan maçta tam 103 sayı yemek (121-103). İlk iki maç kaybedilmesine karşın yenen ortalama 92,5 sayı makul bir seviye(85-99 ve 84-86). Ancak 86 yediğiniz akşamdan hemen sonra 103 yiyorsanız burada bir sıkıntı var demektir.

Kazandığı maçlar da dahil olmak üzere geçen sezon 3. çeyreklerde neredeyse hep kötü performans sergilemişti Magic ve 15-20 sayılardan 10-12 maç vermişti. Bu 2 hastalığa oyuncuların istikrar tutturamamasını da , serbest atış kaçırma alışkanlığıyla(2 sayıyla kabedilen maçta 10 serbest atış kaçırmak) birleştirip eklersek geçen seneki yaraların tam anlamıyla tedavi edilememiş olabileceği düşüncesi akıllara geliyor. İlk 10 maç sezonun resmini çizmeye yetecektir, hemen karamsar yaklaşmayalım, keza bu seneki kadro yapısı geçen sene göre çok daha aydınlık.

Bu arada Howard gelişimine her maç nasıl bir şey katıyorsa, J.J.Redick kendine verilen fırsatları ilk 3 maçta o derece kulllanamadı ve hem kendine güvenini hem de piyasasını iyice dibe çekmeye başladı. Bence bu adamın iyi psikiyatriste ihtiyacı var. Magic'in bir sonraki maçı Pazartesi gecesi Amway Arena'da Chicago Bulls'a karşı.

Hiç yorum yok: