Sayfalar

6 Kasım 2008 Perşembe

Fransız'ın Saygısı !


Arsenal - Fenerbahçe maçından önceki gün yapılan basın toplantılarında Fransız teknik adam Wenger'in söyledikleri özetle şöyle idi:

Fenerbahçe hak ettiği yerde değil. Fenerbahçe takımına saygı duyuyorum.

Maç öncesinde rakibinin iyi bir takım olduğuna inadığını söyleyip, ona karşı duyduğu saygıyı dillendiren Wenger, maç içinde ve sonunda hiç de 24 saat önce dediklerinle uyuşmayan tavırlar sergiledi. Genelde sakin yapısına alışık olduğumuz Wenger, özelikle maçın son 15 dakikasında bir hayli agresifti, hakeme ziyadesiyle itiraz etti, hatta bağırdı çağırdı. Sanırım buna pek de alışık olmamasından kaynaklanacak, İngiliz yönetmen hep Wenger'in olduğu resimleri seçti kumanda masasından. Bunun sonucu bizler de gördük ki Wenger cidden öyle bir saygı duyuyormuş ki Fenerbahçe'ye şaştık kaldık! 0-0 biten maçın sonunda, Premier League'de her maçın sonunda kazansın veya kaybetsin rakip hocanın elini sıkmaya, onu kutlamaya giden Wenger, Aragones'in yanına uğramadan, arkasına bakmadan, bolca söylenerek fişek gbi soyunma odasına yöneldi. Maç sonu röportajında da hep kendi takımını anlattı.

Demek ki Fransız'ın duyduğu saygı buymuş rakibine. İnsan söylemek istemiyor, konduramıyor ama bu davranış şekli hep aynı şeyi getiriyor akıllara. Neden bizi bir türlü sindiremiyor bu adamlar? Neden bir şeyler kötü giderken bize saygı duyduklarını söylüyorlar da, bir adım önlerine geçtiğimizde buharlaşıyor o saygı? Hadi Wenger'i hariç tutalım, Monaco döneminden hıncı var Türkler'e onu kusuyor diyelim, ki şu hareketini açıklamaya kafi gelmez bu, neden bir şeyleri iyi yaparken sindiremiyorlar anlamak mümkün değil. Dünyanın istatistiksel olarak en iyi takımı sıralamasında Arsenal 10. Fenerbahçe 18. sırada, Hull City'e yenilmiş, Tottenham'dan 4 gol yemiş takımın hocasısın, o maçlardan sonra rakibi yüceltirken, bugün nerede o senin saygın Wenger?

Uefa.com'da Simon Hart'ın başlığı aslında bize biraz bilgi veriyor genel görüşleri hakkında:

Determined Fenerbahçe frustrate Arsenal
- Azimli Fenerbahçe Arsenal'in sinirlerini bozdu

Sinir bozuyoruz.

Dede sen de biraz moral ver şu çocuklara!

1 yorum:

miracsaral dedi ki...

Aslında Fenerbahçe, dün akşam geçen sene Avrupa'da yaptığından daha farklı bir şey yapmadı. Yavaş tempo, hatları birleşik tutmak ve yakalayabildikleri hızlı(çabuk değil) hücümlarla, yetenekli ayaklarıyla sonuca gitmek. Tempoyu ilk yarının bir kısmı hariç bence yavaşlatabildik, hatları hiç ayırmadığımız için birleştirme ihtiyacımız da olmadı, sadece Deivid ve Alex'in eksikliği ve orta sahada topu ileri taşıyamama yüzünden hücumda bu kadar etkisiz gördündük.

Ben en çok Free olarak Pana'ya giden Gilberto Silva'yı alamamıza yanarım.

Türk takımları Arsene'nin canını çok yakmıştır, yakmayada devam edecek galiba :). Oh olsun..