Sayfalar

1 Ağustos 2012 Çarşamba

NBA'de En Son İmzalar

Boston Allen'ı kaybedip takasla Courtney Lee'yi takıma kattıktan sonra eksik parçaları tamamlamaya çalışıyor. İlk etapta Pivot pozisyonunu yedeklemek amacıyla NBAseverler arasında kalas adıyla da tanan pivot Jason Collins ile anlaştılar. Anlaşma söylenenlere göre 1 yıllık ve veteran minimum. Jason Coolins 34 yaşında.

Boston adına 2. imza ise Keyon Dooling'ten geldi. 33 yaşındaki skorer gard geçen sezonu da Celtics'te geçirmiş, bir kaç maçta ciddi katkı vermişti. Allen'ın yokluğunda 2 numara için hatırı sayılır bir yedek oldu. Onunla da 1 sene ve veteran minimum kontrattan anlaşıldığı duyumları geldi.

Boston son olarak ise yaz liginde denediği, geçen sezonu Çek Cumhuriyeti'nde geçiren Jamar Smith ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde geçiren Dionte Christmas ile garanti olmayan kontratlar imzaladı. Her iki oyuncu da hazırlık kampında kendilerini göstermeye çalışacaklar.

Bu yazın önemli serbest oyuncularından Carl Landry Golden State Warriors ile anlaştı. Landry Hornets ile anlaşamamış ve takımdan ayrılmıştı. Bu sezon Warriors'ın önemli parçalarından biri haline gelen Brandon Rush sınırlı serbest oyuncuydu ve Warriors kendisine sezon sonu eşdeğer teklif yapmış olduğu için diğer takımlar en azından 4.3 milyonluk yükün altına girmek istemediler. Rush'ın Lakes ve Minnesota ile adı anılıyordu. Hem Landry hem de Rush Warriors ile 2. yılları oyuncu opsiyonlu, 2şer yıl ve toplamda 8'er milyonluk kontratlar imzalayarak takımlarını bulmuş oldu. Bu imzalar sonunda Warriors'ın kadrosu da 15 kişiye tamamlanmış oldu.

Smaç yarışmasında Howard'ı yendikten sonra adı Süpermen Katili ve Kriptonit'e çıkan Nate Robinson NY sonrası çalkantılı kariyerini raya sokabilecek bir fırsat yakaladı. Rose'a hem bir yedek arayan hem de Rose yokken Hinrich ile birlikte takımı yönetebilecek kapasitede bir oyuncu isteyen Bulls Robinson ile anlaştı. Şu an için kontratın detayları belli değil ama, ki ben veteran minimum ve 1 yıllık kontrat olmasını bekliyorum, Bulls Robinson için önemli bir şans olacaktır. NY'ta her sezon 15 sayı 3,5 asist 3 ribaunt 1 top çalmayı hers ezon verebilecek bir kimliğe bürünmüşken D'antoni ile sıkıntılı zamanlar yaşayıp önce Boston, sonra Oklahoma City ve en son da Warriors'ta oynayan Robinson Warriors'taki performansı ile tekrar piyasaya çıkmıştı. Robinson ile anlaşan Bulls için Tracy McGrady'nin de adı geçiyor ama ufak bir ihtimal olarak görüyorum ben bu imzayı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nate Robinson, New York günlerinde normalde yaptığından pek de farklı bir şey yapmıyordu aslında sadece fazla süre alıp eline geleni gönderiyordu..Chicago'nun Robinson hamlesini aklım almıyor benim, hiç amaca yöneli değil bir kere..Ayrıca fazlaca savruk, Chicago gibi 0 sorunlu kadrosu olan takıma nasıl Nate'i almayı düşünürler aklım almıyor..