Sayfalar

9 Mart 2010 Salı

SAÜ PERSONEL LİGİ - Müh. Fak.(B) 2-0 Fen Edebiyat Fak.

Sakarya üniversitesi'nde bu hafta itibari ile geleneksel personel ligimiz başlamış bulunuyor. Buradan da üniversite içerisinden blogumuzu izleyenlere maçların skorları hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Öncelikle takım kadroları;

Müh. Fak.(B)
1. Özgür Cevher
2. Türker Fedai Çavuş
3. Cenky
4. Ayhan Yangel
5. Mehmet Uysal
6. Barış Cevher
7. Yılmaz Uyaroğlu
--------------------------
8. Burhan Baraklı (Yedek)

T.D. ozhano

Fen-Edebiyat Fak.
Sima olarak bazılarını tanıyorum ama isim olarak açıkçasını hiçbirini bilmiyorum :D.

Takım içerisinde yaklaşık 7-8 aydır maç yapmmaış hatta maçı bırakın yürüyüş bile yapmamış olan arkadaşların çokluğu sebebiyle, bununla birlikte turnuvadan önce herhangi bir hazırlık maçı da tertip etmediğimiz için (kendimize çok güveniyoruz ya!) maçta öncelikle yenemiyorsan yenilme taktiğini kullanmayı düşünüyorduk. Artı karşılaştığımız Fen-Edebiyat Fak. geçen yılki Personel Liginin en flaş ekiplerinden biri olması da bu oyun palnımızı kullanmamız gerektiği düşüncesini güçlendirdi.

Bu sebeple maça 3 tane çakılı defans (TFÇ-Cenky-Yangel) ile başladık. Onların önünde Mehmet, bu üçlüden gelen topları ileri taşıma görevini üstlenmişti ve maç sonunda görevini en iyi şekilde yerine getirenlerden biri oldu. Diğer orta saha oyuncumuz Barış ise kondisyon eksikliğinin verdiği yorgunluk ile maçın 5 ila 10. dakikaları arasında ellerini dizlerine koyup dinlenme moduna geçince yerine Burhan arkadaşımızı aldık.

Maçın ilk yarısı daha çok iki takımın birbirini tanıma ve tartması ile geçti. Açıkçası ilk yarıda her iki takım içinde kaleyi bulan şut sayısı hatırladığım kadarıyla sıfırdı. Ama oyunun hızını ayarlayan, kontrol eden ekip hep Mühendislik Fakültesi oldu. Maç içinde Cenky'nin tatlı sert futbolu zaman zaman gerginliğe sebebiyet verebilecek gibi iken yine Cenky'nin yaptığı faullerden sonra rakip oyuncularla olan ikili ilişkisi sayesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Rakip kalede etkili olduğumuz pozisyonlarda ise hem topu süren oyuncularımızın son paslardaki etkisiszlikleri hem de bencillikleri sebebiyle ilk yarıda maçı koparabilme şansımızı teptik.

Maçın ikinci yarısına da ilk yarıdaki yedi ile başladık. Ancak farklı olan rakibin geçen seneye göre belki ilk maç olması belki de geçen seneden bazı oyuncuların değişmesi sebebiyle zayıflamış olmalarıydı. Bunun bilinciyle ikinci yarıya başlayan Müh. Fakültesi, Ayhan Yangel'in kendi yarı alanında rakipten kaptığı topla karşı kaleye ilerleyip vurduğu ceza sahası çizgisinin önünde hafif sağ çaprazdan enfes şutun ağlarla buluşması ile 1-0 öne geçti. Aslında Yangel'in sağ tarafında Barış, sol tarafında ise Mehmet bomboş pozisyonda bekliyorlardı. Yanlış bir seçim yapmıştı şutu atmakla ama eğri sefer doğru gemi (böyle miydi bu?) oldu ve öyle ya da böyle amaçlanan gole ulaşılmış oldu. Gol dakikasından sonra rakibin gol bulmak için defansını bozacağını düşündüğümüz için özellikle Mehmet'in rakip alanı delerek geçmesiyle kaleciyle karşı karşıya kalabileceğini veya ara paslarıyla Yılmaz Hoca'yı bulması ve hocanın öldürücü pis burun vuruşları ile skoru arttırabileceğimizi düşünüyordum. Nitekim ikinci gol de fazla gecikmedi. Aynen düşündüğümüz gibi Defansta rakipten topu kapan Cenky hızlı bir şekilde Mehmet'i buldu, Mehmet orta sahada iki rakip oyuncuyu geçip , kale önündeki defans oyuncusunu güzel bir vücut çalımıyla geçti ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu saniyeden sonra golü kaçırmayacağı belliydi ve güzel bir plaseyle farkı ikiye çıkardı. Bundan sonraki dakikalarda ise rakip, üzerimize gelmeye çalışsa da ellerindeki futbolcu kalitesi epey bir düşmüş olduğu için kalemizi zorlayacak bir atakları gerçekleşmedi ve maç 2-0 Mühendislik Fak. lehine sonuçlandı.

Maçın sözü: Özgür " Kalede dondum be, Cenky ileri gitti de birazcık top geldi bari."
Maçın en iyi oyuncusu: "Mehmet, Ayhan Yangel"
Maçın yorgunu: "Barış Cevher"
Maçtaki eleştiriler: Son paslardaki zayıflık, bencillik ve kahraman olma duygusunun takıma verdiği zarar (çok mu ağır oldu?)
Goller: Ayhan Yangel, Mehmet

5 yorum:

Drunk Coyote dedi ki...

sau. net'ten bi okuldaşımızı takip ediyormuşuz meğer bi sonraki maç ne zaman geliriz belki :P

Cenky dedi ki...

Önümüzdeki hafta bye çektik, 22 mart Pazartesi saat 18:30'da kampus halı sahaya bekleriz.

ejikulat dedi ki...

ozhano hocam neden oynamıyor?
kronik diz sakatlığı mı nüksetti yine?

Adsız dedi ki...

@ejikulat
hem menüsküs var, hem iç yan bağlar yırtık hem de dış yan bağlar da esneme var. Böyle adamın koşmayı bırak yürümesi bile sakıncalı da neyse idare ediyoruz biz.

Cenky dedi ki...

Kahramanımız o bizim. Sir Ozhano Ferguson!