Sayfalar

25 Temmuz 2009 Cumartesi

Portland Andre Miller ile İmzaladı

Portland Trail Blazers bu sezon ilk kez elinden kaçamayacak birini getirdi. Andre Miller beklenenden daha az bir paraya evet dedi Blazers'a. Genç kadroya veteran bir lider arıyorlardı, tecrübesini aktarıp onları ileriye götürebilecek birini. Kısacası topu paylaşacak, ilk seçeneği şut atmak değil takımı oynatmak olan birini. Hidayet, Kidd ve Nash bu profile tam anlamıyla oturan isimlerdi ama hepsi elden kaçtı. Elde kalan Miller ile Knicks ilgileniyordu ama o play-off yapabileceği bir takım istiyordu. Blazers piyasada adeta imza attıracak başka isim kalmayınca Miller'la mecburen imzaladı. Kontratın 3. yılı garanti olmayan 3 yıl ve 22 milyonluk bir kontrat olduğu söyleniyor. Fakat Miller Pritchard'ın aradığı o takıma kademe atlatacak adam değil. Önce Roy'la sonra diğerleriyle topu nasıl paylaşacak? Uzun senelerdir unuttuğu pota altına top indirmeyi tekrar hatırlayabilecek mi? Kişisel egolarından sıyrılabilecek mi?

Şahsi kanaatim Portland'a büyük geçmiş olsun, geçen sezonki başarının üstüne çıkamazlar.

1 yorum:

ejikulat dedi ki...

3 yıl, 3. yıl takım opsiyonlu güzel bir kontrat...
detaylarını bilemiyorum ama portland en azından takas değeri olan bir oyuncuyla imzaladı...
miller eskiden ama çoook eskiden skor değil de pas düşünen bir adamdı ama normalde olanın aksine, veteran oyuncular genelde yıllar geçtikçe topu daha da çok paylaşırlar; miller bencilleşmeye başladı.
belki de geçen yıl onun bu yıl iyi bir kontrat için kendini göstermesi ve kişisel istatistik kasması gereken bir yıldı ancak portland için iyi bir transfer olduğu kanısındayım...
blakele, jakele olacak iş değil playoffta tur atlamak...