Sayfalar

14 Ekim 2009 Çarşamba

Orlando Magic - New Orleans Hornets

SVG bu maçta da kısa 5 denedi. Bu sefer Anderson PF pozisyonunu alan adamdı. Kısaların şut seçimi ve birbirleriyle topu paylaşmaları muazzamdı. Herkes dengeli şut kullandı. yaklaşık 33 dakika oynayan Carter'ın bile sadece 9 şut kullanması çok olumluydu. İlk kez bu derece doğru üçlük seçimleri ve bu şutların atılmasını sağlayan pozisyonlar gelişti bir hazırlık maçında. Hornets gibi, Paul'ün takımı gibi bir takıma 35 sayı fark atılması muazzamdı, zevk verdi. Ama toz pembe hayaller kurmanın zamanı değil. Çok kötü ve hazır olmayan bir Hornets, ki bu takım daha ilk 5'ini bulamamış ve pivotları da oynamadı. Kadrolarını belirlemeye çalışıyorlar henüz. Hiç savunma yapmadılar desek yanlış olmayacak. Bu takıma böyle fark atmak çok doğal. Dün gece kim Hornets ile oynasa sonuç farklı olmayacaktı.

İstersek toz pembe görebiliriz dünyayı ama aksayan yönleri de görmek gerek. 5 maçtır bu takımın pivotuna top inmiyor. Bu 5 maçın 4'ünde Howard sahadaydı ve doğru düzgün top alamadı, kendisine pozisyon yaratılmadı. Oynanan pick-n-rollerin sonunu pota altında göremedik. Uzunla kalan kısa hep şuta ya da penetreye gitti, bir türlü top ligin smaç ve ribaund kralına inmedi! Bu çok tehlikeli. Kısalar ne kadar iyi oynarsa oynasın dişli bir uzun rotasyonuna sahip takımlara karı böyle maç ya da seri kazanılmaz. Bu takımın asıl amacı Howard'ı merkeze koyup diğer planları ona bağlamaktır. Ancak Carter takımın esas oğlanı konumuna iyice yerleşmiş durumda. Bugün her şey sütliman gözükse de Howard'ı unutup oynanan ve kaybedilen maçlar sonrası takım içi ahenk sekteye uğrayabilir.

SVG çok dikkatli olmalı. Her demecinde takımı şampiyon yapmaya geldim diyen Carter'ı takımın bir parçası yapamazsak gideceğimiz yer en fazla 2. tur olur. Bu takımın esas oğlanı Howard'dır, öyle olmalıdır, ona göre oynanmalıdır. Hücumda kullanılmazsa Howard savunmada düştüğünde kimse çıkıp da neden diye sormamalı, eğer bu senaryo şimdiki gibi yazılacaksa.

Hiç yorum yok: