Sayfalar

27 Eylül 2009 Pazar

Çalımbay'ın Cesareti

Bu maça kadar Eskişehirspor'u uzun uzadıya izleyememiştim. Bu maç bana geride kalan 6 haftada yakaladıkları başarının sebebini gösterdi. Tabii ki bakış açısı benim katılan olur olmaz bu başarı tamamen Çalımbay'ın cesareti. Şu an Türkiye Ligi'nde aynı anda 4 golcü, başka bir değişle santraforla aynı anda sahaya çıkan 2. bir takım yok. Aynı anda rakip ceza sahasına gömülen Ümit Karan, Youla, M. Yılmaz, Burak rakibin top yapmasını engelliyorlar, en azından şu ana kadar oynadıkları takımlara karşı böyle. TSL'de bu 4 oyuncunun ileride olmasından faydalanıp defans ve forvet arasında oluşan boşluğu akıllıca ve oldukça verimli kullanacak ciddi bir takım yok. Galatasaray bu açıdan kaliteli isimleri ve topla çabuk oyunla ön plana çıkmış durumda. Kısaca Çalımbay'ın cesaretle oynattığı 4 santraforlu kaos hücumu bir çok takıma karşı iş görse de, orta sahayı çabuk geçebilecek kalitede takımlara karşı pek iş görmeyecektir. Galatasaray tek santrafor artı 3 hücum oyuncusuyla oynadığı için takım savunmasını dengeli kurabilirken Eskişehir bunu yapamadığı için devamlı kontrada ve az adamla yakalandı örneğin maç boyunca. Bu oyun tarzı ile Eskişehir belki 5.-7. sıralar arası yer bulur ama daha yukarılara çıkması dirençli bir orta saha yapısı oluşturmadan çok ama çok zor.

Maç Sonu ekleme: Bu yazıyı devre arasında yazmıştım. Galatasaray'ın böylesi oyun konsantrasyonunu kaybedeceğini düşünmüyordum, ötesinde Rijkaard'ın risk almaya yanaşmaması çok şaşırttı beni. Tipik bir kaos golü daha bulduktan sonra Burak, Youla ve Ümit'i oyundan çıkarıp orta saha direncini arttırması ve gerçekçi oyun yapısına dönmesi Çalımbay'a 1 puanı getirdi. Bu iki oyun arasında bir denge bulursa 3-4. sıralar arasını zorlayabilir Eskişehir ama 4 santraforla oynamaktan vaz geçmek şart bence.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

maçı izledim ve bence maçın ilk yarısı takım sezonun en iyi maçını oynadı en hızlı paslaştığımız en çok paslaştığımız. böyle sonuçlar normal bir geçiş dönemindeyiz bunun en iyi örneği son yirmi dakika oyuncular bocaladı doldur boşalt mı oynasak yerden ayağa pas mı oynasak diye ama bu bilinç sezonun ikinci yarısında tamamen gelişecektir. şu an bence sıkıntı orta alanda oynayan sarp ve topal ikilisinden birinin hucuma daha çok katılamaması ve hucum kanat oyuncularının rakip ceza alanı içinde her pozisyonda çoğalamaması ama doğru yoldayız özellikle ilk yarı bunu çok net gösterdiç takım oyuncuları pozisyon almayı öğrenmeye başlamış önde baskı bu sezon en iyi bu maçın ilk yarısında çok çok iyiydi

ejikulat dedi ki...

eskişehirspor geçen sezonun son 8 maçından bu zamana harika futbol oynuyor. harika derken sanılmasın ki 4 4'lük.
zevk veren maçları oluyor eskişehirin. pozisyon zenginliği yaşanıyor maçlarında...
bugünkü maç da öleydi aslında. özellikle 2. yarı maç ortdaydı.
eskişehirliler mücadele ediyorlar, koşuyorlar ve en önemlisi rakibi rahatsız ediyorlar...
galatasaray için sadece şunu söyleyebilirim, 1 maçta 2 puan kaybetmek hiçbirşeyi değiştirmez.
barça ile real madrid de berabere kalabiliyorlar unutmayalım...