Sayfalar

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Orlando Yaz Ligi

Uzun zamandır yapılan ve artık geleneksel hale gelen, bir Orlando Magic organizasyonu olan Orlando Yaz Ligi'ne katılacak takımlar belli oldu. Buna göre ev sahibi Orlando ile birlikte Indiana, Boston, Utah, Oklahoma ve Phila/New Jersey karması katılıyor bugün başlayıp 10 Temmuzda sona erecek lige. Her takım 5 maç yapacak.

Bizim için önemli olan Hidayet takası sonrası elinde sadece 8 oyuncu kalan Magic'in yaz ligi kadrosundan takıma kimseyi katıp katmayacağı. Eğer bu kadrodan en az 3 oyuncu takıma girebilecek performans sergileyebilirse işte o zaman 1 mid-level 2 veteran minimum kontratıyla Magic iddialı bir konuma gelebilir.

Kadrodaki dikkat çeken isimlere bakalım: Chicago ve Detroit kariyeri olan kısa Forvet Ronald Dupree, Gonzaga Üniversitesi'nin draft edilmeyen oyun kurucusu Jeremy Pargo, Geçen sezon Erdemir forması da giyen Kansas Jayhawks'un eski oyun kurucusu Russell Robinson, Geçen sezonun 2.yarısını Almanya Köln 99ers'ta geçiren pivot Stevan Milosevic, geçen sezon NBDL'de Idaho'da başarılı bir oyun ortaya koyan uzun forvet Lance Allred ve son olarak 4 yıldır ligde tutunmaya çalışan combo guard Maurice Ager. Tabii ki yeni transfer Ryan Anderson, büyük ihtimalle gelecek sezon da bençte havlu sallayacak olan Jeremy Richardson da yaz ligi kadrosunda. Özellikle Milosevic, Dupree ve Pargo'yu dikkatle takip edeceğim kendi adıma. sadece 6 ayda kendinden hiç beklenmeyen bir gelişme gösteren Milosevic takımda tutulmasını sağlayacak bir performans verebilir umarım. Gerçi Otis'e güvenim sarsıldı bir kere ya, Milosevic ne yapsa takımda kalamayacak gibi geliyor. Ne de olsa Orlando Magic artık tamamen ev yapımı bir takım.

Bu arada Jazz kadrosunda eski dost James Augustine bulunacak. 2 sene Magic forması terleten JA geçen sezonu İspanya Ligi ACB'nin orta sıra takımlarından Gran Canaria'da 8 sayı 6.1 ribaunt ortalamalarıyla geçirmişti. JA için bu sezon başında yazdığım Orlando yazısında sarf ettiğim şu sözleri hatırladım birden "
...Augustine’den hiç bahsetmiyorum, geçen sene kadroda sadece Battie’nin hatırına tutulmuştu, yeri en fazla Alman Ligi orta sıra takımları olacak bir adam...". Almanya değilde İspanya Ligi orta sıralarına gitmiş, demek ki doğru bir yargıya varmışız. Onu, asla sesi çıkmayan görev adamını, yeniden Orlando'da görmek hoş olacak.

Hiç yorum yok: