Sayfalar

30 Ocak 2009 Cuma

All-Star 2009 Kadroları



Her bir Türk Basketbolsever gibi Hidayet ya da Mehmet'in All-Star 2009 organizasyonunda yer almasını bekliyor, istyorduk. Mehmet istikrarsızlığından kaybetti bu şansını. 43 attığı maçtan sonra tek hanelere düşüp birkaç maç kendini toparlayamaması az da olsa olan umudunu ortadan kaldırdı. Hidayet için ise söylenecek fazla söz yok. Geçen seneki muazzam takım taşıyan performansına rağmen tercih edilmemiş olması, bu sene düşen sayı ortalamasıyla zaten şansının olmadığını gösteriyordu bizlere. Bu adamın Amerikalıların gözüne girmek için daha ne yapması gerek orası da tartışılır.

Yedek seçimlerinde ciddi yanlışlar yapıldığını düşünüyorum. Orlando'dan Nelson, Indiana'dan Granger, Atlanta'dan Joe Johnson Toronto'dan Bosh, Lakers'tan Gasol resmen kontenjandan girmiş durumdalar All-Star'a. Kariyeri boyunca aylak aylak dolaşan Nelson sırf bu sezon 20 maç iyi oynayıp, yüzdeli üçlük attı diye nasıl seçilebilir? Takımı ayaklar altında paspas olan, savunma ile uzaktan yakından alakası olmayan, durmadan şut atan, hep atan, bıkmadan top sallayan Granger bu kadroya nasıl girebilir? Geçen seneye göre son derece alternatifli bir kadroyu ileriye taşımayı başaramamış Bosh'un All-star'da ne işi var? Geçen senelere göre şut, üçlük, serbest atış yüzdeleri düşen, kariyerinin en yerinde olmayan, düz oyuncu Johnson nasıl olur da sırf Atlanta'dan da biri olmalı denilerek kadroya alınır? Bynum Los Angeles'ın altını üstüne getirip kendini aşarken Gasol'un orada işi ne?

Ray Allen, Steve Nash, Rajon Rondo, Al Jefferson, Hidayet, Vince Carter, Calderon gibi bu sezon oyunu her iki yönü ile oynayan ve gayet de başarılı adamlar varken bu formalar gerçekten hak edenlere verilmemiş durumda. Bu Al-star'ı eğlenceli kılabilecek yegane adamlar Shaq ve Howard olacak, onlar da olmasa zaten bu organizasyondan iyice soğurduk herhalde.

1 yorum:

DBergkamp10 dedi ki...

Çeşitli yerlerde yorumları okudum da seçimleri bu kadar yanlış bulan bir seni gördüm. Bence Nelson dışında hepsi doğru. Onun yerine de Carter ve ya Igoudala olmalıydı. Andrew Bynum sezona pek iyi başlayamadı ama son dönemde müthiş oynuyor. Gasol ise istikrarlı ve çok verimli hücumda. Gasol'un seçilmesi doğru bence. Granger da alınmalıydı ve bu da doğru karar %43 saha içinden 25 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 1.5 blok, 1 top çalma. Rakamlarla hak ediyor ama bunu dandik Indiana'da yaptı diye laf atmak yersiz bana göre. Aynı şekilde Al Jefferson da All- Star olmalıydı (West'in yerine) Chris Bosh iyi başlamıştı sezona sonra kötü gitti biraz ama yine rakamlarla hak ediyor kaldı ki doğuda uzun yok başka. Atlanta'yı izlemedim bu yıl ama Johnson'ın rakamlara baktığımda All- Star rakamları. Yerine Carter alınsa itiraz eden olmazdı yine de. Yakın ikisi birbirine.

Sonuç olarak ben Nelson yerine Carter( ya da Igoudala) , West yerine de Jefferson olmalıydı diyorum.

Çok şut temelli bir All- Star izleyeceğiz. Eskisi gibi beklemiyorum All- Star ı.