Sayfalar

27 Ocak 2009 Salı

Ada'dan Transfer

En büyük gelişme kuşkusuz Arshavin'le ilgili. Ruslar Arsenal'in teklifini kabul ettik bundan sonrası Arshavin'e kalmış diye açıklama yapmışlar. Arsenal tarafı ise temkinli, henüz netleşen bir şey yok diye kaçamak cevaplar veriyorlar sorulara. Avrupa vitrini, EPL seyircisi, Arsenal ve Zenith için büyük kazanç Arshavin, kısacası kaybeden yok bu transferde.

Juventus, Chelsea'de hem taraftarın hem de hangi hoca takımın başında olursa olsun hiç birinin imtina etmediği, zaman zaman kanat oyuncusu zaman zaman golcü kisvesine bürünen Florent Malouda'yı sezon sonuna kadar kiralamak için Chelsea ile neredeyse anlaşmaya varmış durumda. Anlaşma kesinleşirse sezon sonu için satın alma opsiyonu olacağı ve Juventus'un Malouda'yı bonservisiyle birlikte Torino'da tutabileceği söylenmekte.

West Ham United Almanların devşirme harika çocuğu 19 yaşındaki Uganda asıllı Savio Nserenko'yu transfer etti. Transferin 9 milyon sterline patladığı söylenmekte. ozhano'nun Nserenko ile ilgili söyleyecek sözleri var, ilerleyen postlarda okursunuz.

Bolton Sporting Lisbon'un defansif orta saha oyuncusu - şu bizdeki müthiş tabiriyle önlibero- Veloso'yu transfer edebilmek için 12 milyonluk sterlin teklif etmiş. Şimdi Lisbon'un cevabı beklenmekte. Bu adama ne bulduklarını merak ediyorum açıkçası, beynelminel bir oyun tarzına ship, bence eşdeğeri kolay bulunabilecek bir adam. Bolton bu teklifi yaarken aynı zamanda Wolves'tan orta saha oyuncusu Mark Davies'i de kadrosuna katmış.

Portsmouth Savio'yu alan West Ham'dan Hayden Mullins'i ve Porto'dan Pele'yi alarak orta saha alternatiflerini çoğaltmış. Mullins alternatif olmaktan öteye geçemez de Pele de bir ışık var, oynatılırsa.

Bu transfer Ada'dan değil ama adam Adalı olduğu için üstünde durmak gerek. Milan Beckham'ı takımda tutmaya karar vermiş ve 4.5 milyon sterlinlik bonservisi ödemeyi göze almış. 33 yaşındaki artistik futbolcu için önemli bir para. Aşağılarda Beckham'ın basından gizli yaptığı Borgonovo ziyaretini anlatmıştık. Milan Inter'e kıyasla manevi yönü ve aidiyet duygusunun çok yüklü olduğu bir camia, Kaka olayında bunu gördük. Şahsi kanaatim o ziyaretin de Milan camiasında Beckham'ı sahiplenmeleri açısından bir katkısı olmuştur.

Hiç yorum yok: