Sayfalar

12 Kasım 2008 Çarşamba

One Hell Bloody Monday!

Son 4 maçı üstüste kazanırken Magic "her maça bir yıldız bulunuyor" demiştim. Ama bu sefer o yıldızı bir değil iki tane birden çıkarmamıza rağmen çok sert bir kayaya tosladık. Hidayet'in skor anlamında kariyerinin en verimli maçlarından biriydi, son çeyrekte 16, toplamda 35 sayı yaptı. Howard soğuk algınlığı yaşıyor olmasına rağmen 29 sayı 19 ribauntluk bir performans verdi. Ama yine takım olamadı Magic ve yine kendi sahasında maç verdi. Amerikalılar iç saha maçlarına, birden fazla sayıda arka arkaya gelmişse fikstürde, kaleyi savunmak anlamına da gelen "homestand" derler. 5 maçlık homestand'in sonuncusu kayıp oldu, Magic surlarında delikler açılmış oldu. Hakkını vermek gerek, Nate McMillan taş gibi bir takım yapmış, Oden, Webster katılacak bu takıma daha, o zaman kim bilir ne canlar yakacaklar, bu sezon play-off yapacaklarından eminim.

Magic'in ana sorunu takım olamamak. Bu sorunu aşmak için gereken 1 numaralı faktör 1 numara oynayan oyucunuzun kalitesi. Bu adam Magic'te Nelson olduğu ve Nelson da birileri fazla sivrilince"Hey durun bakalım, bu takımda ben de varım!" triplerine sıkça girdiği için takımın ahengi bozulmakta. Lewis çok kötü başladığı maçta, 3. çeyrekte tam toparlanmışken ve Magic de öne fırlamışken Nelson çeyreğin ortalarına doğru önce 2 isabetsiz şut kullandı sonra bir driveda hücum faul yaptı ve hemen arkasından bir top kaybıyla adeta çomak soktu tekere. Portland üst üste bulduğu sayılarla öne fırlarken, o fark bir daha hiç kapanmadı. Nelson'ın topu paylaştığı ilk yarıda Howard 20-13 yaparken, ikinci yarıda sadece 9 -6'da kaldı. İşte bu istatistik bile bir oyun kurucunun takımı için ne demek olduğunu anlatmaya yeter.

Bir yıldız, geri kalanların ortalama performansları ve saçmalayan Nelsn ile Magic çok yukarılara gidecektir. Bu kayıp iyi bir ders ve Hidayet için geçen senekiler bir daha yaşanmayacak diye düşünenlerin suratına sert birt tokattır. Hido ona boşuna "Mr. Fourth Quarter" demediklerini bir kez daha ispat etmiş oldu. Ha bir de en son şu serbest atış meselesini nasıl çözecekler bilmiyorum ama Howard son çeyrekte 6 serbest atış kaçırdı bu böyle devam ederse tek haneli sayılarla çok maç kaybedilecek gibi.

Hiç yorum yok: