Sayfalar

9 Kasım 2008 Pazar

Basketbol Yayınları Sıkıntısı

Daha önce Salsa Basket, Sevgili Anıl değinmişti, şimdi de 21 Numara, Sevgili Ahmet uzun uzun yazmış başlıktaki konu üzerine. Anılın yazısını bir çırpıda bulamadım ama Ahmet'in yazısını bir okuyun derim. Bilinçli Basketbol izleyicileri olarak cidden sıkıntılıyız. Gerek TV yayınları gerekse yazılı basketbol yayınlarındaki Türkçe, basketbol bilgisi seviyeleri anlaşılamayacak mertebelerde. Adeta dalga geçiliyormuş gibi hissediyorum. Düşünmeden yazılan yazılar, edilen laflar, maçlara hazırlıksız çıkmalar. Gerçekten bunaltıyorlar insanı. Hepsi bir tarafa şu telaffuz olayı tam bir rezalet. Oyuncunun adını telaffuz edemiyor ya da nasıl okunduğunu bilmiyor olabilirsin, hadi bir maç kaş-göz yardın, 2. maça kimse uyarmıyor mu, sen hiç acayip isimler söylediğini fark etmiyor musun? Basketbol yayıncılığı bir kaç isim hariç dipte ve biz çok sıkıldık. Yeni arayışlar içide olanlar için özellikle 3 senedir bünyesinde yazdığım NBA ağırlıklı NBAKolik.com'u, Basketbol Türkiye'yi bloglarda da 21 Numara ve Salsa Basket'i kuvvetle tavsiye ediyorum.

1 yorum:

turhanatakan dedi ki...

uzun uzun konuşulacak bir konu ama yiğiter abiye şu anki basketbol dergilerinin tirajı ile ilgili bir soru sormuştum. bildiğim kadarıyla 90ların ortalarında sadece fast break'in tirajı bile piyasada şu anda bulunanların toplamından fazlaydı demişti. ne yazık ki televizyondaki yayınların artışına, basketbol oynanacak alanların artmasına karşın -belki de bunların da etkisiyle- yazılı basında bir kalite düşüklüğü oluştu gibi.

bir de ne olursa olsun kalitesiz bir futbol dergisi/gazetesi bile basketbol veya diğer branşların kaliteli yayınlarına tercih ediliyor.