Sayfalar

15 Kasım 2008 Cumartesi

Dallas Ne Güzel Memleket

Magic Dallas deplasmanından en son galibiyetle döndüğünde sene 1997 idi. O tarihten beri Dallas'ta maç kazanamayan Magic'e bu sefer de şans tanıyan sayısı fazla değildi. Carlisle idaresinde sezona iyi başlayamayan Dallas evindeki ilk 3 maçı kaybetmiş ve toplamda sadece 2 galibiyete imza atabilmişti. Maça da çok iyi baladılar, maç içinde 15 sayı farkı buldular. Hidayet'i faul problemine kurban veren, Dampier'in Howard ile güreş tutuşmasının ekmeğini yiyen ve Nelson'ın her zamanki gibi sadece atmayı düşünen felsefesinden nemalanan Dallas maçı almaya çok yakındı. Hatta sık sık ekrana Mark Cuban'ı getirdi yönetmen, çılgınlar gibiydi, şendi hatta biraz şımarık.

Ancak maçın ilk dakikasından itibaren gözüken bir arızası vardı Dallas'ın. Carlisle gibi savunmaya verdiği önem ve sabırlı setleriyle bilinen bir koçun takımı öylesine dağınık öylesine başına buyruk hücum ediyordu ki, eğer bu şutlar girmezse ne yaparlar diye düşündük ekran karşısında hep. Nowitzki gibi bir değere sahip olup da onu kullanamak, direksiyonu bu işi en iyi yaabilecek adam Kidd'e teslim etmemek de ne oluyordu! Terry, Stachouse, Bass, Green topu kim aldıysa hep potaya gitti, Diop'un bile her topla buluştuğunda basket atmayı düşünmesi hayretler içinde bıraktı beni. Carlisle'ın takımı freni patlamış kamyon gibi, size çarparsa dağıtır, ama ya duvara toslarsa?

Magic 15 sayı geri düştükten sora oyun kurucu (!) Jameer Nelson'ın umarsızca kullandığı orta mesafe şutları arka arkaya çemberden geçince bir anda dengesi bozuldu Dallas'ın. Lewis de adeta bir cellat gibi son darbeyi indirdi Carlisle'ın başına. X faktörü ise Pietrus'tu. Aslında onaayrı bir gönderi hazırlamak gerek, o da borcum olsun. Golden State de yapamadıklarını Van Gundy'nin kendine güveniyle fazlasıyla yapıyor. Faul problemi yaşamadığı sürece dengeleri bozabilecek potansiyele, atletizme ve cesarete sahip.

En nihayetinde son şutu Terry'e attıran Carlisle maçı çevirme şansını kullanamadı. Nowitzki gibi bir adam varken takımında nasıl ona karşı bu kadar güvensiz olabilir bir koç çözemedim. Magic ise Van Gundy'nin verdiği dersleri iyice öğrenmeye başladığını gösterircesine maç kazanmayı alışkanlık haline getiriyor. Dallas illaki toparlanacaktır ama eski Dallas'ı bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar orası kesin.

1 yorum:

giggle loop dedi ki...

Solomon yorumu da bekliyoruz.dün süre alınca coşabileceğini göstermiş gibi sanki.