Sayfalar

27 Eylül 2008 Cumartesi

Milli Takım Kalesi

Milli Takım kalesine kimi yakıştırıyoruz? diye sormuştum konuya ilişkin fikri olanlara. Ufak bir anket yaptık. Birim alan genel alanın özelliklerini taşır teoreminden hareketle ufak bir değerlendirme yapalım sonuçlar hakkında. Oylamada;

Volkan %35
Başka bir isim %16
Serdar %14
Tekrar Rüştü %7
Tolga %6
Recep %6
Serkan%1

oranında oy almış. Oy verenlerin çoğunluğu Volkan'ı tercih etse de gözüken 3'te 2'lik bir kesimin Volkan'ın yerine bir alternatif aradığı. Fenerbahçe kalesini koruyor ve bir çok uluslararası maçta o kalede duruyor olmasının vermiş olduğu izlenimle seçenekler arasında öne çıkmış Volkan. Hemen arkasındaki tercih ise arkasında paslanan ma yeteneği ve fiziğinden bir şey kaybetmeyen, en nihayetinde bu sezon Kocaelispor'u tek başına ayakta tumaya çalışan Serdar Kulbilge. Rüştü'den vaz geçemeyenler ve seçeneklerden başka isimleri o kalede görmek isteyenler de mevcut.

Uzatmadan direk bir mesajdır aslında bu. Türk futbolseveri o kaleye gözü kapalı kimseyi koyamıyor, ülkenin kalesini kimseye kolay kolay emanet edemiyor. Yabancı kaleci sayısının artışı, Anadolu takımlarında bir türlü istikrar yakalayamayan ya da yakalattırılmayan eldivenlerimiz. Ne kadar etkili orta saha, forvet yetiştirirsek yetiştirelim kanadımız hep kırık. Savunma oyuncusu sıkıntımız bu kadar barizken, kalemizde de fazlasıyla sıkıntılıyız aslında, hep bir fazlasını atmak zorundayız yediğimizin. Kaleci sorununu bitirmek için proje üretilmeli bu ülkede yoksa sonumuz David James'e mecbur İngiltere'den farklı olmayacak.

2 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

trabzonspor'un çok şahane 2 kalecsi var ve gittiler yabancı aldılar. yazık günah. ikiside küçük yaşlardan itibaren milli takımlarda oynuyor. zaten tolga milli tqakımın 3. kalecisi konumunda.

Cenky dedi ki...

İmzamı atıyorum altına, önemli tespit. Sonra kaleci ara dur ülkede.