Sayfalar

24 Eylül 2008 Çarşamba

İki Resim Arasındaki 32 Fark


Öküz öldü ortaklık bozuldu derler ya onun gibi bir şeyler. West Ham'ın göğüs reklamı XL firmasındaydı. XL İngiltere, Almanya, Fransa, Avustralya gibi ülkelerde hizmet veren bir hava yolu ve turizm şirketi, XL Leisure Group açık ismi. Aslında bu sezona da anlaşarak başlamışlardı ama ne olduysa vazgeçtiler, ya da anlaşma bir şekilde bozuldu, bilen varsa başımız üstüne (Edit: giigle loop sağolsun bilgiyi verdi, XL'e devlet el koymuş, bir nevi iflas). Sezon başından reklam baskılı, ki formaların üzerinde reklam fabrika çıkışı mevcut yani tam anlamıyla baskı değil de aslında forma reklamlı üretilmiş elektronik baskılı olarak, baskıları sökmek mümmkün değil dolayısıyla. West Hamlılar da çözümü reklamın üzerini oyuncuların numaralarıyla kapatmakta bulmuşlar. İlk bakışta renk uyumsuzluğu nedeniyle biraz itici gelse de sonra insan alışıyor. 32 yaşındaki, 32 numaralı Di Michele 3-1 kazandıkları maçın 3 golününün 2'sini atıp 1'ini attırırken, reklamı kapatan "32" yeniden doğuşun simgesi gibi parıldıyor.

2 yorum:

giggle loop dedi ki...

XL'nin faaliyetleri durduruldu,şirket batıyor,reklam anlaşmasının bozulması bu yüzden,yönetime devlet el koydu bir nevi.ingilizlerin tmsf'si girdi devreye.çok anlamıyorum bu işlerden ama böyle birşey.

http://notboringarsenal.blogspot.com/2008/09/westham-da-sponsorsuz-kald.html

Adsız dedi ki...

aynen öyle .. ekonomideki büyük kriz, artan petrol fiyatları vs dolayısıyla XL batma aşamasındaydı bir süredir kurtarılmaya çalışılıyordu ama olmadı bkz aynı durum AIG ( manyoo ) içinde vardı ama amerikada kurtardılar onları. Yoksa united ve XL arasında bir sorun yok olmaz da bi nevi kankalık var aralarında