Sayfalar

24 Eylül 2008 Çarşamba

Hidayet Orlando'dan Ayrılabilr

Orlando Magic Forveti Hedo Türkoğlu Sezon Sonu Serbest Kalabilir


Brian Schmitz, Orlando Sentinel, 24 Eylül 2008


Kısa forvet Hedo Türkoğlu, yaz sezonunun ardından Pazartesi gecesi ülkesi Türkiye’den Orlando’ya gelip takıma katılan son oyuncu oldu. Türk bu yazın hayranlık duyduğu takım ve şehirle geçireceği son yaz olmamasını umuyor şu sıralar. Salı günü verdiği demeçte, sezon sonu serbest oyuncu olabilmek için kontratındaki opsiyonu kullanmayı düşündüğünü açıkladı ve Magic’le 6 yıllık, 39 milyonluk kontratının sona erebileceğinin sinyalini vermiş oldu. Eğer takımda kalırsa son sezonunu 2009-2010’da 7.3 milyona geçirecek. Geçen sezon En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu Ödülü’nü kazandıktan sonra doğrusu düşündüğünü yapabilecek özsermaye ve hakka kavuşmuş durumda. Gelecek Mart ayında 30 yaşında olacak, bu da demek oluyor ki bu yaz onun karlı bir kontrat imzalaması için son şansı.


“Opsiyonu kullanıp serbest kalmak mantıklı geliyor.” diyor Türkoğlu ve gülerek ekliyor “Bir yaş daha genç olacağım.”

“Orlando'da kalmak çok hoşuma gider… Ama sonuçta bu bir iş. Benim işimde oyunumu oynamak. Eğer oyununuzu oynamazsanız, hiçbir yerde kontrat alamazsanız. Umarım Orlando ile anlaşır ve yeni bir kontrat imzalarız, bekleyip göreceğiz. Şu an için kalacağım ya da gideceğim demek çok zor.”


Magic Genel Menajeri Otis Smith kulübün “Türk’ü tutmak” istediğini ve Şubat ayındaki son takas gününe kadar Türkoğlu’nun menajeri Lon Babby bu konuyu detaylı olarak görüşmek istediklerini söyledi. “Görüşmemizde söyleyeceğimiz şey Hedo’nun serbest kalmasını istemediğimiz olacak, o zamana dek çok iyi bir çözüm yolu bulmalıyız.”


Yeni sezonun hazırlık kampını gelecek Salı (30 Eylül) RDV Sportsplex’te açacak olan Magic’te yönetim, bir an önce Hedo’yu takımda tutmak için ne yapmaları gerektiği hakkında bir fikir edinmek istiyor. Türkoğlu’nun bu yaz Golden State ile serbest oyuncu iken 50 milyona beş senelik kontrat imzalayan kısa forvet Corey Maggette’ninkine yakın bir kontrat isteyeceği konuşuluyor. Magic’in elinde hali hazırda 3 tane ağır kontrat bulunmakta: Rashard Lewis (6 yıl ve 116 milyon), Dwight Howard (5 yıl ve 85 milyon) ve Jameer Nelson (5 yıl ve 40 milyon)


Smith’e Magic’i lüks vergisi cezasına sokabilecek sezon başına ortalama 10 milyon dolarlık bir kontratı Türkoğlu’na verip veremeyecekleri sorulduğunda cevabı “Eğer rekabet edebilir kalmak istiyorsanız her şey yapılabilirdir. Bu bizim teklif edeceğimiz kontratta ne kadar yaratıcı olabileceğimize bakar. Hangi paraların konuşulacağı konusunda şu an için çok emin değilim.” Gözüken o ki Türkoğlu ve Magic (Şubat’tan önce) anlaşamazlarsa Magic Hedo’yu bedavaya kaybetmektense takas edebilir. Türkoğlu da takas edilebileceğinin bilincinde olduğunu söyleyerek sözlerini “Bu benim elimde olan bir şey değil. Olando beni takas edebilir. Bu sonuçta bir iş.” şeklinde sürdürdü.


Smith Türk’ü tutacakları konusunda kendinden emin hissettiğini, Hedo’nun menajeri Lon Babby’nin de mantıksız - anlaşılamaz bir adam olmadığını söyledi. Ayrıca Smith, Orlando’ya geldiği günden beri bir oyuncu olarak devamlı gelişen Türk’ün, özellikle Stan Van Gundy’nin uta dayalı sisteminin önemli bir ismi olduğunu ekledi. “Eğer serbest kalmaya karar verirse, en iyi senesini benimle geçirmiş olacak. Tabiî ki bunun bir sebebi vardı. Türk’ün yaptıklarının arkasında durduk, ve ona bir çok ciddi özgürlük tanıdık. Fakat Keyon Dooling gibi, o da kendisi için en iyi olacak şeyi seçmekte özgür.”


Çeviri: CENKY, NBAKolik.com için çevrilmiştir.

Hiç yorum yok: