Sayfalar

1 Ağustos 2008 Cuma

Kura Şansı Bizden Yana

3. Öneleme turunda Fenerbahçe seri başı olmanın avantajını kullandı ve Bakü - Partizan galibi ile eşleşti. 2 futbol mucizesi olmazsa Fenerbahçe - Partizan eşleşmesi izleyeceğiz. Partizan Yugoslavya zamanından hatırladığımız Partizan asla değil, daha bir Azeri takımını yenemeyecek seviyede olduğunu da düşünürsek MTK eşleşmesinden çok farklı bir eşleşme yaşamaz FB diyorum. Ötesinde oynanan her maç Aragones'in takım kimyasını biraz daha oturtması demek. Çoooook büyük acayiplikler olmazsa Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde.

Fatihalar, Yasinler arasında çekilen kurada Galatasaray'a dev takımlardansa Steaua'nın gelmesi tam bir şans denilebilir. Öte yandan bu kura bize 1988 Şampiyon Kulüpler Yarı Final kurasını hatırlatır. Mucizevi Avrupa koşusunun son halkasıydı o kura. Torbada Milan, Real Madrid ve Steaua vardı. Milan - Real Steaua - GS eşleşince Türkiye bayram etmişti. Romanya'da yediğimiz 4 golle tok karnına ve aşırı gazla evimize dönmüştük. Son yıllarda kulüpler bazında yükselen Romen futbolunun en önemli temsilcisiyle eşleşildiği unutulmadan hazırlanılmalı maçlara. Seri Başı Steaua idi, Galatasaray ise 2. torbada.

Beşiktaş'ın rakibi ile ilgili yorum yapmaya gerek yok, UEFA kupasında başarılar kendilerine. Her iki maçı da farklı kazanamazlarsa Sağlam istifa etsin, vatandaşlıktan ayrılsın.

Bu arada bir kanal Allah rızası için Schalke - Atletico Madrid maçlarının yayın hakkını alsın da futbol zevki yaşayalım. Elenene yazık olacağı, ama bir anda elenen o takımın UEFA favorisi haline geleceği bir eşleşme.

Hiç yorum yok: