Sayfalar

29 Temmuz 2008 Salı

Robbie Keane Artık Kırmızı

6 senedir formasını giydiği Tottenham'ın sembol oyuncusu haline gelmişti Keane. İrlanda Futbolu'nun son yıllarada yetişdirdiği en büyük yetenek kuşkusuz. Tardelli'ye toslayıp biten Inter macerası dışında gittiği her takımda çok sevilen ve başarılara uzanan bir oyuncu oldu. Inter'e onu getiren isim Lippi'ydi. Ronaldo'nun sakatlığının ciddi olduğu o dönemde Hakan Şükür'le birlikte ikisini Inter'in gol umudu yapmıştı Lippi. Keane'in aşırı kendine güveni hem kendisinin hem Lippi'nin hem de Şükür'ün sonunu hazırlamıştı. Şampiyonlar Ligi gruplara kalma maçının son dakikasında Şükür'ün kazandırdığı penaltıyı ben atacağım diye ısrarla alıp kaçırınca, Inter kupadan elenmiş, gruplara kalamamış Lippi de kısa süre sonra görevden alınmıştı. Belki de o penaltı gol olsa 3 isim için de kariyerleri farklı yönlere doğru gidecekti.

Keane artık bir kırmızı ve Benitez'in tam istediği oyuncu tipi. Bir çok maçta Torres'in hemen arkasında oynayacak adamdır. Başarılı olacağını düşünmekle beraber, devamlı oynamaya alışmış bir oyuncu olarak Benitez'in baş döndüren rotasyonuna da nasıl adapte olacağını çok merak ediyorum. 20 milyon Pound da helal olsun, neden bu kadar para verildi bu adam uğruna diye asla sormayacağım oyunclardan biri Keane.

1 yorum:

aşkın dedi ki...

O takım Uefa'da Herta Berlin'i zor geçip Alaves' elenmişti.Şampiyonlar ligi ön elemede Helsingborg gibi bir takıma elendiler.Yani nereye gitse her türlü adam olmayacak bir kadroydu.