Sayfalar

31 Mayıs 2008 Cumartesi


En son 1987 senesiydi karşılaştıklarında finalde. Lakers'ta Koç Pat Riley, Celtics'de K.C. Jones işbaşındaydı. Toplamda 11 kez karşılıklı final oynadılar, NBA rekoru. Magic Johnson, Abdul-Jabbar, Larry Bird, Robert Parrish, Mchale'li finallerin tadı bir başkaydı. 80'lerde dünya basketbolu onlarla sevdi, ben de. TRT'de izlemiştim 87 finallerini, Murathanoğlu anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam, bıyıklıydı tabi bir de, ne zevkti. O Keltlerin son finaliydi geçen yüzyılda, yeni yüzyıl, 21 sene ara ve yine oradalar.

12. kez rakipler en büyük olmak için. Kazanan megalomanca verilen World Champion of the year ünvanını alacak, dünya Amerika'dan ibaret ya.

Yeni efsaneler kazınacak bu yıl hafızalara; yeni eski efsane MVP Kobe Bryant, Matador Gasol, yüzüksüz MVP Garnett, Paul "the Boston Franchise" Pierce ve bombacı Ray Allen. Bu aynı zamanda bir devrim NBA'de, Spurs ve Pistons'un uyutan finallerinden sonra, bazen tenis maçı seyreder gibi olacağız. Çok zevkli olacak, çok eğleneceğiz, tabi Kaan Kural susarsa...

Hiç yorum yok: