Sayfalar

30 Mayıs 2008 Cuma

Bir İmparatorluk Dağılıyor

Son 5 sezonun 3ünde şampiyonluğu aldılar. 2003, 2005 ve 2007'de kupa Duncan'ın ellerinde yükseldi hep. Amiral'le ilk şampiyonluklarını aldıkları günden itibaren hep en tepelerde oldular. Ama dün uzun yıllardır ilk kez 4-1 gibi bir skorla elendiler. Hiç kimseyi tatmin edemeden veda ediyorlar.

Duncan, Parker ve Ginobili temeli üzerine kurulu bir takım, senelerdir rol oyuncuları ile, yaşlı yıldızlarla yol aldılar hep. Tecrübe ve sabır en büyük silahları oldu. Ama dün Kobe-Gasol önderliğindeki genç ve daha aç bir takıma kaybettiler sezonlarını. Parker'ın başı önde - aşırı bireysel oynamakla, Duncan boş bakıyor - eski baskın oyun kararakterini artık sergileyememekle suçlanıyorlar. Nbakolik'ten San Antonio yazarı dostum Emre'nin dediği gibi artık ya Duncan'ı 2. plana alıp (onu sadece iyi bir uzun oyuncu olarak nitelendirip) Parker'ın etrafına bir takım kuracaklar ya da yeniden yapılamaya gidebilmek için draft gecesi takasları havada uçuşturacaklar. Şahsi düşüncem artık bu sıkıcı, durağan ve yaşlı takım ve basketboldan vazgeçmeliler. O kadar yaşlı bir takım ki San Antonio en son Draft gecesi seçilip takıma giren oyuncuyu hatırlamıyorum bile.

Bu kadro yapısı artık onları kolay kolay 1. turdan ileriye taşıyamayacak. Thomas, Horry, Oberto, Stoudamire ve Finley'in kontratları sona eriyor. Sırasıyla yaşları 38-36-33-35-35. Duncan, Parker, Ginobili, Bowen, Bonner, Vaughn, Udoka, Mahinmi, Barry ise yeni sezonda da kontratları devam eden isimler. Yaşları 32-26-31-37-28-30-31-22-37. Bu 9 kontrata en az 3-4 tane hareketli, atletik, enerjisi ile takımı ateşleyecek isimler eklenmedikçe, kontratı biten 40'a doğru yol alan adamlar takımda kalmaya devam ettikçe önleri karanlık. Değil Popovich Red Auerbach ayaklanıp gelse bir şey yapamaz.

Bir İmparaorluk Dağılıyor! Öyle ya da böyle San Antonio devri kapanmak üzere. Moda şu aşağıdaki çocuklar.

Hiç yorum yok: