Sayfalar

22 Temmuz 2012 Pazar

Kötü Kan

Minnesota Timberwolves'un yıldızı Kevin Love yeni sezon öncesi verdiği demeçte "Soyunma odasındaki KÖTÜ KAN artık yok. Bu takıma katkı vermek isteyen adamlarla basketbol oynayacağız" diyerek bu sene takımdan ayrılan isimlerin Minnesota için bir anlamda kazanç olduğunu ifade etmiş oldu.

Love'ın kötü kan diye tabir ettiği isimler büyük ihtimalle Micheal Beasley (2008 2. sıra seçimi), Anthony Randolph (2008 14. sıra seçimi), Martell Webster (2005 6. sıra seçimi), Darko Milicic (2003 2. sıra seçimi) olabilir. Keza her 4 isim de kariyerlerini 1. tur yüksek sıralardan seçilerek başlamış ancak hiç bir dönem beklenen patlamayı yapamadıkları gibi bir de hal ve hareketleri ile şikayet edilen isimler olmuşlardı.

Bu sezon Roy ve Rubio ile iyi bir üçlü oluşturup playy-off'larda boy göstermek isteyen 2008 5. sıra seçimi olan Love bir anlamda kariyerinin başında aynı kefeye koyulduğu meslektaşlarından ne kadar farklı bir oyuncu olduğunu da ispatlamak amacında olacaktır. Gerçekten geriye dönüp bakıldığında tarihi 2003 draftında 2. sırada seçilen Milicic'in arkasında Wade, Carmelo, Bosh, Kaman gibi isimlerin olduğu ve çok aşağılarda seçilen Kendrinck Perkins ile Zaza Pachulia'nın kariyerleri boyunca Milicic'ten hep 2 gömlek üstün olduğu düşünüldüğünde nasıl bu hale geldiği daha iyi anlaşılabilir. Aynı şekilde 2008'de Beasley'in Love'ın önünde seçilmiş olması ve Webster'la Love'ın arka arkaya seçilmişlikleri bu oyuncular üzerinde ciddi bir psikolojik baskı yaratmıştır diye düşünüyorum. Keza Love takımının lokomotifi, lideri ve kaptanıyken oradan oraya sürüklenen bu isimler için kafayı toplamak çok zor olmuştur. Bu isimlerin yeni takımlarında ne katkı vereceklerini de açıkçası çok merak ediyorum.

Sonuçta Minnesota'da bu sezon ya tamam ya devam sezonuna çıkılacak. Eğer bu sezon da play-off yapılamazsa gelecek sezon Love o takımda olmayacaktır.

Hiç yorum yok: