Sayfalar

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Brand Dallas'ta ve Diğer Gelişmeler

Amnesty clause ile salıverilen oyuncular için 3 günlük bir bekleme süresi var. Bu süre içerisinde bütçesi salary capin altında olan takımlar, o oyuncunun amnesty edilmeden önce kaç senelik kontratı var ise o kadar uzunluktaki tekliflerini, hiç bir takımın diğerinden haberi olmadan NBA'in yetkili kuruluna iletiyorlar. 3 gün sonunda salıverilmiş oyuncu en yüksek teklif veren takıma imza atmak zorunda kalıyor. Teklif yarışını kazan takımın verdiği para o oyuncuyu amnesty eden takımın vereceği paradan düşülüyor. Böylece herkes kazanmış oluyor.

İşte Elton Brand'de de böyle oldu ve 76ers'ın amnsty ettiği uzun forvete yıllık 2.1 milyonluk en yüksek teklifi yapan Dallas oyuncuyu bir yıllığına renklerine bağladı. Bu bağlamda 76ers'ın Brand'e gelecek sezon için vereceği para 16.1 milyona inmiş oldu. Dallas önceki gün Indiana'ya pivot Ian Mahinmi'yi gönderip Darren Collison ve Dahntay Jones'u almıştı. Jones'un kontratı 1 yıl ve 2.9 milyonluk, Collison ise hala çaylak kontratı ile oynuyor ve 2.3 milyon kazanacak gelecek sezon. Büyük ihtimalle Collison gelecek sezonun Dallas ilk 5 oyun kurucusu olacak.

Brand, Jones ve Kaman'ı birer yıllık kontratlarla takıma getiren Cuban'ın gelecek sezon yine cap'in altında kalıp FA piyasaında vurgun yapma olasılığı yükselmiş oldu.

76ers, Brand'den kurtulduktan sonra akıllara zarar bir iş yaptı ve Kwame "hayalkırıklığı" Brown ile 2 sene ve 6 milyonluk bir kontrat imzaladı. Allah akıl fikir versin diyoruz.

Rockets resmi olarak Scola'yı serbest bıraktı ve ilk talibin Spurs olduğu dedikoduları ayyuka çıktı. Spurs'ün Scola'yı 2007'de takımdan gönderdiğini hatırlatalım.

Lakers'tan ayrılan oyun kurucu Ramon Sessions Augistin'i serbest bırakan Bobcats ile anlaştı. Ben onu hep Magic için Nelson'ın yerine düşünmüştüm ama demek ki Tüysüz Rob o fikirde değilmiş.Kontrat 2 yıl ve 10 milyonluk. Yazık oldu. Brendan Haywood'un da en kısa zamanda Bobcats ile anlaşması bekleniyor.

Bobcats'in serbest bıraktığı Augustin ise Pacers ile imzaladı. Kontratın detayları henüz belli değil. Bu Pacers da ser veriyor sır vermiyor.

Minnesota Batum'u takıma katabilmek içinuğraşılarını sürdürüyor. En son olarak Martell Webster'ı salıverdiler ve yaşlı kurt pivot Brad Miller'ı gelecek sezonlardan 2 ikinci tur draft hakkı karşılığında Hornets'a gönderdiler. Hornets iyiden iyiye yeniden yapılanıyor. Miller'ın garanti olmayan 1 yıllık kontratı kalmıştı. Bu takas sonucu Wolves Batum'a yapacağı kontrat teklifini 50 milyona kadar çıkarabilecek.

Bulls Korver'ı her an Atlanta'ya takas edebilir.

Howard takasında iseen kuvvetli aday konumunda şu an Houston Rockets var. Houston yöneticileri hatta Hakeem Olajuwon ile temasa geçip "Howard'ı takas ederse gel onu yeni kontrat imzalamaya ikna et" demişler. Demek ki olay son derece ciddi. Hadi Howard bi git de takım kursun Tüysüz Rob. HAla bir koçumuz olmadığını söylemiş miydim?

Hiç yorum yok: