Sayfalar

8 Temmuz 2012 Pazar

Ryan Anderson Magic'ten Ayrılıyor, Jameer Nelson Kalıyor!!!

Haberler çok kötü sevgili basketbolsever, Magic taraftarı, Salata takipçileri! Geçen sezonun NBA'de en çok gelişme kaydeden oyuncusu, takımımızın yeni yıldız adayı Ryan Anderson New Orleans Hornets ile anlaştı. Salary cap sıkıntısı yaşayan Magic'in kendine veremeyeceği parayı Hornets ona teklif edince bir anda olaya uyanan yeni GM tüysüz Rob (Hennigan) bari bedavaya vermeyelim diyerek Hornets yönetimi ile karşılıklı görüşüp anlaşarak bir takas çözümü buldu. Buna göre Anderson Magic ile çok seneli ve çok sıfırlı bir kontrat imzalayarak (4 yıl ve 36 milyon lduğunu öğrendik) Hornets'a gönderilecek, karşılığında yıllık 1,5 milyon kazanan uzun forvet-pivot Gustavo Ayon yanında draft hakları, nakit para ve belki de trade exception ile Magic'e gelecek. Belki serbest oyuncu Chris Kaman da bu takas senaryosuna son anda dahil olabilir ve sign-and-trade çift taraflı gerçekleşebilir.

Bu kötü haber yetmezmiş gibi bir de oyuncu opsiyonunu kullanıp serbest kalan Jameer Nelson ile tekrar anlaşılması asabımı çok bozdu. Eğer bir takasta kullanılmayacaksa Nelson'lı bir Magic, kaybeden bir Magic olmaya devam edecektir.

Öte yandan Nets hala Howard'ı alabilmek için uğraşıyor. Şu sıralar Brook Lopez'le tekrar anlaşmaya çalışıyorlar. Lopez açıkça Orlando'ya gelmek istemediğini söylemiş olmasına rağmen. Ayon sakatlık sorunları yaşamış bir isim, Lopez de eğer Nets takası gerçekleşir ve Orlando'ya gelirse 2. bir sakat 5 numaramız olacak. Gidenler ve gelenler bibirini tamamlamazsa tüysüz Hennigan'ın da ömrü kısa olur. Gözüken o ki artık dış şutu her mevkiden deneyen bir takım olmayacak Magic. Her ne kadar Redick de takımda tutulacak olsa da şu anda takım dış şutu olmayan 4-5 numara kaynamakta ve bu sayı artacak gibi.

Ha bir de tekrar hatırlatayım, Orlando Magic'in hala bir koçu yok!

Bu arada milli duygularla Ersan'ın Bucks'tan 5 yıl ve 45 milyonluk bir teklif aldığını belirtmeden geçmeyelim.

Hiç yorum yok: