Sayfalar

23 Haziran 2012 Cumartesi

Orlando Magic Yeniden Yapılanıyor

Howard rezilliğiyle son bulan sezon sonunda koç Stan Van Gundy ve GM Otis Smith kovulmuştu. Yeni CEO Alex Martins köklü bir değişiklik peşindeydi ve radikal bir kararla Magic'i 30 yaşında gencecik bir adama Rob Hennigan'a teslim etti. Hennigan daha önce San Antonio Spurs'te 5. ya da 6. adam olarak görev almış oradan geçtiği Oklahoma City Thunders'ta ise GM yardımcısı olarak 4 sezon çalışmıştı.

Hennigan genç yaşında çok ciddi sorunların yaşandığı bir kazana düştü. Öncelikle bu takımın koçu olmaması, ötesinde şehirden ayrılmak isteyen Howard problemi bir hayli baş ağrıtacak. "İlk işimiz Howard'la görüşmek, onun kararına göre de bir yol haritası belirlemek olacak" diyor Hennigan. Howard'ın muhtemelen takas edileceğini düşünürsek en iyi geri dönüşü almak için uğraşacağı kesin genç GM'nin. Koç adayları içinde ise bugün için Indiana Pacers'tan Brian Shaw, Orlando eski asistan koçu Steve Clifford ve Golden State'ten Micheal Malone isimleri geçiyor. Shaw ve Malone'a hayır demem ama SVG etkisi beklemek bu isimlerden hata olur. Anlaşıldığı kadarıyla Shaw'un ismi öne çıkmış durumda. Shaw hatırlayanlar vardır eski de bir Magic oyuncusu.

Güleç yüzlü genç Hennigan'ın işi Orlando'da pek kolay olmayacak. Howard meselesi, bir çok takas olasılığı, huzursuz oyuncu ve taraftarlar... İngilizce'de tam oturduğu için Mike Bianchi'nin şu tabiriyle kapatalım: Welcome to Dwightmare!

Hiç yorum yok: