Sayfalar

18 Şubat 2010 Perşembe

T-Mac Takas Edildi! Takaslar Durmuyor!

T-Mac artık bir Kings oyuncusu ve tekrar basketbol oynayabilecek. Kings Tyreke Evans'ı Kevin Martin'e tercih etti ve yıldız skorerini Houston'a verdi. Bu takasla Kings de sezon sonunda genç nüvesine bir süper yıldız ekleme şansına sahip oldu. T-Mac'in 23,5 milyonluk kontratı sezon sonu bitiyor.

Houston: Kevin Martin, Sergio Rodriguez, Hilton Armstrong, Kenny Thomas
Sacramento: Tracy McGrady, Joey Dorsey, Carl Landry

Edit: Biz bu satırları yazdıktan sonra yaklaşık TSİ ile 21:30 gibi takasa Knicks de dahil oldu. Yorumlarda detaylı bir analiz yapan Ege arkadaşımızın dediği oldu ve takas üç takıma çıktı. Netice itibariyle sabah Sacramento'ya yola çıkan T-Mac akşam New York'a vardı. Takasta takım değiştiren adamlar şu şekilde:

Houston: Kevin Martin, Hilton Armstrong, Jordan Hill, Jared Jeffries, Larry Hughes ve Knicks'in 2012 1.tur draft hakkı
Sacramento:  Carl Landry, Joey Dorsey
Knicks: T-Mac, Sergio Rodriguez
Sacramento:

Bu arada sezon sonu D.Wade'e talip olması kuvvetle muhtemel olan Bulls John Salmons'ı Bucks'a Elson ve Kurt Thomas karşılığında takas ederek yaz sezonu için maksimum bütçe açıklığını yakalamış durumda. Aynı durum Kings için de mümkün. Sözün özü Kings ve Bulls ellerindeki genç ve yetenekli malzemeye birer süper yıldız ekleyebilirler.

2003 yılında Carmelo Anthony, Chris Bosh ve D.Wade'in önünde 2. sırada takas edilen Darko Milicic'in New York günleri de sona erdi. Milicic Brian Cardinal karşılığında Minnesota'ya takas edildi. Bu takas sezon sonu için Knicks'e 1.8 milyon daha bütçe rahatlığı getirmiş oldu. Yaz piyasasında Knicks'in tek hedefi Lebron James'i New York'a getirebilmek. Son yılların en büyük draft hayal kırıklığı olan Milicic bu sezon sadece 8 maçta, o da maçların son dakikalarında, forma giymişti. Cardinal'in kontratının satın alınarak salıverileceği ve bu oyuncunun Knicks tarafından kadro yer açmakta kullanılacağı söyleniyor. Keza Knicks ve Boston şu saatlerde olası bir Nate Robinson takası pazarlığındalar.

1 yorum:

Ege dedi ki...

Öncelikle; New York’un tek hedefi Lebron’u getirmek demek, biraz eksik ve yanlış olur. Zira onların en büyük hedefi bu yaza, 2 max kontrat verebilecek cap’e sahip olarak girmek.

Bunun için de Kings’e içinde Jeffries’in de olduğu bir paket önerdiler T-Mac için. Şayet bu olursa, 2 max kontart verebilecek düzeye gelecekler ki Lebron-Bosh gibi örneğin, direk şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro yaratmış olacaklar. Ana hedef 2 max kontrat verebilecek boşluğa ulaşmak yani.

Jeffries-Jordan-Hughes ve pick’lerle T-Mac’i almaya çalışıyor şu an Knicks.
Dediğim gibi eğer yapabilirlerse ki yapacaklarını düşünüyorum, ligin bundan sonraki 5 senesinin kaderiyle oynayan bir oluşum yaratılabilir. Heyecan verici olduğu kesin biz nba seveler için.