Sayfalar

18 Şubat 2010 Perşembe

Meclisi Göreve Davet Ediyoruz! Yeniden!


Aşağıdaki yazı sevgili ozhano'nun 10 Şubat'ta kaleme aldığı yazı. Bizim düşüncemizde hiç bir değişiklik yok. Anlaşılan Hiddink'e 3,5 milyon artı primler sözü verilmiş gibi ki bu da yaklaşık 5 milyon yapar. Bakalım Türk futbolunun bekçiliğini yapan Fatih Terim karşıtı kıymetli vekillerimizin sesi ne kadar çıkacak. Yazıyı aynen koyuyorum aşağıya.

Türk Milli Takımı'nın başına kimin geleceği ile ilgili haberlere bakılırsa, takımın başına geçecek kişi TFF'nin de başından beri söylediği gibi ünlü bir yabancı teknik adam olacak. Türkiye'yi tanıması, Türk Futbolu'na adapte olması, futbolcu mantalitesine alışması vs. epey bir vakit alacaktır. Ancak gelecek yabancı t.d. ün altına 3-4 tane Türk teknik adam yerleştirilerek adaptasyon ve tanıma süresinin olabildiğince kısalmasını sağlamaya çalışılacaktır. Ne var ki bu gelecek isimlerin söylenmeye başladığı ilk günden beri aklıma takılan takılan bir soru var.

Tamam, gelecek bu teknik direktör Milli Takımı çok ileri götürebilir, başarıların altına imzasını atabilir. İnşallah, beklenti de bu olmalı zaten. Gelecek t.d. kim olursa saygı duyulmalı, destek verilmeli.

Ancaaak, işin bir de maddi boyutu var. Şimdi ismi geçenlerden en ucuzunun yıllık maliyeti 3 milyon euro civarlarından başlıyor. Hele üzerinde en çok durulan isim olan Hiddink de ise bu maliyet 6 milyona kadar çıkıyor. Şimdi Fatih Terim Milli Takımın başında iken yıllık aldığı 1,4 milyon euro'ya laf edip, fazla bulup mecliste bu durumun görüşülmesini isteyenler, hatta konuyla ilgili soru önergesi verenler takımın başına aşağı yukarı 6 milyon euro ile Hiddink gelirse ne yapacaklar? Türkiye şartlarında Türk bir t.d. olunca aldığı 1-1.5 milyon euro fazlayken yabancı olunca 6 milyon euro normal bir bedel mi olacak? Açıkçası bu soruları Fatih Terim'in aldığı maaşın yüksek olduğunu düşünüp mecliste görüşülmesi talebinde bulunanların ya da soru önergesi verenlerin, yaptıkları bu olayı yanlış bulduğumdan değil; Fatih Terim için böyle bir şeyi yapanların, onun aldığının 3-4 katını alacak biri gelince nasıl bir faaliyet gerçekleştireceklerini merak ettiğim için soruyorum. Yoksa Fatih Terim'in maaşına takanların derdi devletin parasının har vurulup harman savurulması değil, Fatih Terim'in kendisi, kişiliği, Galatasaraylılık kimliği vs. daha başka birşey miydi?

Bakalım, TFF yarın öbür gün yeni t.d.'yi açıklayınca meclisten biri de çıkıp " Kardeşim, bu milletin % bilmem kaçı yoksulluk sınırında yaşarken, biz daha 1 yıl önce Fatih Terim'in aldığı parayı çok bulurken, onun aldığının 3-4 katına Federasyon'un bir t.d. getirmesini kesinlikle kınıyorum" diyecek mi? Sizce der mi?

6 yorum:

Maximus dedi ki...

Futbol Federasyonu Özerk ve kendi bütçesini sponsorlardan ve yayın gelirlerinden elde bir kurum. İsterse hiddinke 10 milyon euro verilsin. Senin benim vergilerimden değil direk sonsor gelirlerinden veriliyor. Ağzı olan konuştuğundan sallıyor. İlla birşey konuşulacaksa Hakan Şükür'ün Trt den aldığı para konuşulsun. İşte o para senin benim vergimden veriliyor.

Adsız dedi ki...

@maximus
Senin dediğin doğruysa bu sefer ikinci alternatif daha ağırlık kazanıyor. Bu durumda da Fatih Terim'in aldığı ücrete kafa takılmasının sebebi maaş miktarının fazlalığı değil Fatih Terim'in kendisi olduğu ortaya çıkıyor.

Artı biliyorsundur muhakkak ama ben yine bir hatırlatayım, oynar mısın bilmem, iddia ve milli piyango adlı şans oyunlarında TFF adına hiç de göz ardı edilemeyecek vergiler alınıyor. Bir araştır görürsün. Bu ülkede 1 yılda iddia'da müşteriye dağıtılan dağıtılan miktar 1-2 trilyon ise düşün bakalım TFF'ye ne kadar gidiyordur.

Bir artı daha sana; en basit düşünce ile benim kurumum içindeki olaylarla ilgili birileri para kazanacak ve ben o oluşumdan pay alamayacağım. Öyle bir şey olamaz. Bir de zaten iddia ihalesinde ya da yayın ihalelerinde kendilerine kalan para var ki ihaleleri alan şirketler TFF'ye verecekleri parayı nereden çıkarıyorlar zannediyorsun sen?

O nedenle yok öyle Hiddink'e 10 milyon euro bile verirler. Hiddink'e öyle paralar verirlerse O federasyon üyelerini göbeklerinden ağaçlara asarlar ibreti alem için.

Bir de zannedilmesin ki Hiddink yanlış tercih falan diyorum. Hiddink'i Türkiye'ye getirmek istiyorsan zaten bu paraları gözden çıkaracaksın. Ben sadece Fatih Terim'e saldıranları merak ediyorum neredeler şimdi diye?

Adsız dedi ki...

argümanınız yanlış.. sorun terimin aldığı para karşılığı -ki primler falan dahil senede 2 milyon eurodur- takıma ne verdiği..

Yıllık 2 milyon euro al, İsviçre maçında bizi dünyaya rezil et, 2 kupaya katılama, ben ders almam ders veririm de, ortaya herhangi bir futbol anlayışı koymadan oyna, hala kadro seçiminde eyyam yap..

Bu yüzden aldığı para eleştirilir çünkü karşılığınsa hiçbir şey vermediği gibi çok şey de götürmüştür..

Adsız dedi ki...

@tozasor
Dediklerinden sorunun para değil Fatih Terim'in kendisi ile ilgili (başarıları ya da başaramadıkları vs.) olduğu sonucu çıkıyor. Doğrudur haklısın ki "Yoksa Fatih Terim'in maaşına takanların derdi devletin parasının har vurulup harman savurulması değil, Fatih Terim'in kendisi, kişiliği, Galatasaraylılık kimliği vs. daha başka birşey miydi?" derken demek istediklerimin içinde bunlar da vardı. O zaman mecliste Fatih Terim'e saldıranların argumanı yanlıştı. Çünkü sen de bilirsin, onlar Türkiye ekonomisi gözönüne alındığında Fatih Terim'in aldığı ücret çok fazladır temelinden bu tartışmayı başlatmışlardır. Kesinlikle maaş-başarı ekseninde bir tartışma olmamıştır meclis sıralarında. Bu durumda da maximus'un sözünün doğruluğu ortaya çıkıyor: Bu ülkede ağzı olan konuşuyor.

Adsız dedi ki...

Milletvekillerinin argümanlarının kaale alınmaması gerektiği konusunda hemfikir olabiliriz elbette.. Ama bu maaş konusunun bu kadar halk arasında konuşulmasının tek sebebi Terim'in bu para karşılığı hiçbir şey vermemesidir.. Yoksa G.Saraylılığı bu dönemde çok da fazla konuşulmadı ki konuşulmaması da gerekir..

Ama bugün milli takımı desteklemede Ersun Yanal zamanına göre çok daha fazla bir bölünme varsa sebebi de Terim'in davranışları, yanlış kadro seçimi, başarısızlığın arkasında duramamasıdır..

Adam son basın toplantısında "şu andaki durumu geçmiş başarılarımıza sayın" diyebilecek kadar duyarsız birisi..

Adsız dedi ki...

Yaza yaza meclis gündemine taşıttınız bu olayı da :D.

http://www.internethaber.com/hiddinkin-maasi-meclis-gundeminde-232976h.htm