Sayfalar

16 Ağustos 2009 Pazar

Hattıni bil!

obama-topaloğlu
Evet Trabzon havaalanında böyle karşılanıyorsunuz. Bence dünyanın en komik durumu. Bir yanda Obama, diğer yanda Topaloğlu. Görür görmez ne yaşayacağını şaşırıyor insan. Zaten uçak inerken sağıma bakıyorum uçak evlerin dibinden geçiyor. Soluma bakıyorum deniz var. Nereye indiğimizi tam anlayamamanın şoku ve havaalanının yerine olan hayranlığım katılıyor. Ardından da bu reklamı görünce dumur olmakla karadenizli zekasını övmek arasında kalmaktan ne yapacağını bilemiyor ve sadece gülüyorsun. Sabahın 8buçuğunda böyle neşeli bir şekilde karşılanmak tabi ki ilaç gibi geliyor. Bir anda uykusu açılıyor insanın. E peki ne işim var benim sabahın köründe orada değil mi?

TrabzonCell'in basına tanıtımı vardı, gittik. Bir de Trabzon gördük bu sayede. Hemen havaalanının dibine açılan otele girdik. Yaklaşık bir-iki saat de toplantının başlamasını başladık. Neyse ki laptopum ve wireless var da çok sıkılmadan geçti 2 saat. Toplantı da sıkıcı değildi. Sunucu Melih Gümüşbıçak ve Sadri Şener esprili kişilikleri ile toplantıya renk kattı. Sadri Başkan konuşmasını "Çünkü Trabzonlular hattinu pilur!" diyerek bitirince işte dedim, işte futbol camiamızı kirlilikten çıkarabilecek neşeli bir tavır, yaklaşım. Ama bu dünya o kadar pembe değil onun da farkında olmak, çok da romantik olmamak gerek. En güzeli gerçekçilik. Aynı Melih'in anlattığı hikayedeki gibi bir gerçeklik gerek. O anı tam bir karadeniz fıkrası.

Gümüşbıçak seneler önce Trabzonspor'un Athletic Bilbao ile oynadığı maçın arifesinden bahsediyor. Körükten geçmişler, uçağa binmeden hemen kapının önünde bizim Türk oyunculardan biri -ismini vermek istemedi- cep telefonuyla konuşuyormuş. Hostes uyarmış: "Beyefendi telefonunuzu kapar mısınız? Uçağa zarar verebilir". Futbolcunun cevabı aynen şu olmuş: "Yahu bir şey olmaz. Uçağın içinden 27 F'de oturanla konuşuyorum..." İşte kıvrak zekalı bir karadenizli...

Avea ortaklığıyla gerçekleşen projenin reklam yapımını da kim üstlenmişse ellerine sağlık! Daha mükemmel, daha hareketli, daha yerel, daha karadenizli bir reklam olamazdı. Ben çok beğendim! Toplantı sonrası ne bir futbolcuyla ne de teknik direktörle konuşmamıza izin verildi. Kamptalarmışşş, konuşamazlarmış... Neyse sonrasında Başkan Sadri Şener küçük bir toplantı yaptı.

sadrişener-trabzoncell

TrabzonCell'in basına tanıtım toplantısından sonra gazetecilere özel bir basın toplantısı düzenleyen Bordo-Mavili kulübün başkanı Sadri Şener, uygulamasına yeni başlayacakları TrabzonCell'de önce rakip operatörlerdeki Trabzonspor taraftarlarını kendilerine çekme hedeflerinin olduğunu belirtti. Trabzon'dan yıllar boyunca Ankara ve İstanbul'a büyük göçlerin yaşandığını ve diğer şehirlerde de Trabzonluların bulunduğunu söylerken, tüm Trabzonsporluları TrabzonCell kullanmaya davet etti.


Transfer konusunda yöneltilen

sorulara "Kimse transfer bitsin istemez. Ama gelecek oyunculara da kadroda yer açmak gerek. Hocamızın bu konuda henüz bir talebi olmadı. Ancak genç ve yetenekli oyuncuları kadromuza katabiliriz" diye cevap verdi. Mehmet Batdal'ın transferiyle ilgilenmediklerini açıklayan başkan Şener bu yıl ligdeki öncelikli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'ne kalabilecek yerde sezonu noktalamak olduğunu belirtti. Gelecek hafta içi Avni Aker'de karşılaşacakları Toulouse maçından iyi bir sonuçla dönmeyi hedeflediklerini söyleyen Şener "Gruplara kalmamız halinde daha ileriye de gidebiliriz" dedi.

Kaleci Tolga Zengin hakkında çıkan haberler hakkındaki sorulara da "keşke haberi yazan gazeteci altına imzasını da atsaydı. Bu Tolga'nın artık kişisel meselesidir. Bu konuda belgeleri mevcuttur. İsterse mahkemeye bile giderek hakkını savunabilir" sözleriyle toplantıya son verdi.

Transfer konusunda yöneltilen sorulara "Kimse transfer bitsin istemez. Ama gelecek oyunculara da kadroda yer açmak gerek. Hocamızın bu konuda henüz bir talebi olmadı. Ancak genç ve yetenekli oyuncuları kadromuza katabiliriz" diye cevap verdi. Mehmet Batdal'ın transferiyle ilgilenmediklerini açıklayan başkan Şener bu yıl ligdeki öncelikli hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'ne kalabilecek yerde sezonu noktalamak olduğunu belirtti. Gelecek hafta içi Avni Aker'de karşılaşacakları Toulouse maçından iyi bir sonuçla dönmeyi hedeflediklerini söyleyen Şener "Gruplara kalmamız halinde daha ileriye de gidebiliriz" dedi.

Kaleci Tolga Zengin hakkında çıkan haberler hakkındaki sorulara da "Keşke haberi yazan gazeteci altına imzasını da atsaydı. Bu Tolga'nın artık kişisel meselesidir. Bu konuda belgeleri mevcuttur. İsterse mahkemeye bile giderek hakkını savunabilir" sözleriyle toplantıya son verdi. -Hakkaten Fanatik'in anasayfasından Tolga için yayınladığı iddia çok mühim olsa da, o haberi yazanın adının hiç bir yerde yazmaması gazetecilik adına çok büyük bir ayıptır.-

Her şey bitti sonra organizasyon sağolsun bizi bir gezdirdi, bir yedirdi, anlatamam. Sümela manastırını gördük. İyi ki gördük. Daha da gitmem sanırım oraya. Ardından öyle bir yedik ki... daha da yemem sanırım o kadar. Sonrasında havaalanına döndük. Rutin bir şekilde anneme haber verdim uçağa biniyorum diye. "E oğlum sayısal oynadın mı?" diye gereksiz pres yapıyor. "Anne alandayım, uçağa biniyorum ne sayısalı" diyip çalım atıyorum hemen kademeye giriyor: "E vardır alanda sayısalcı ya iyi bakın oyna dedik ya o kadar" dese de bu baskıyı da görüp bir çalım daha basıyorum kendisine: "Anne uçak karşımda pilot el sallıyor ne sayısalı kapatıyorum ben... "

Hiç yorum yok: