Sayfalar

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Tuncay'ı bir rahat bırakın

Ne zaman bir futbolcumuzu avrupada bir lige göndersek aradan bir yıl geçmeden geri transfer etmek için çabalara giriyoruz. Elbette gittiği ilk sene yeterince forma bulamaması da bunda etken oluyor. Sanki bütün yeni transferler bir an evvel ilk 11'e girip takımının yıldızı oluveriyor?!

tuncay-sanli

Tuncay da ilk senesinde takımının parlamaya aday oyuncularındandı. Ancak ikinci yılında tüm takım "Bu takımda sadece Tuncay var" demeye başladı. En iyi sezonunda takımının lig düşmesi tabi ki onun suçu değil. Takımı iyi oynatamayan Gareth Southgate'in Afonso Alves inadıdır Middlesbrough'yu Championship'e gönderen.

Şanlı'nın alt lige düşmesini fırsat bilen ve spor gazetesi oldukları iddiasında bulunan tüm gazeteler yıldız oyuncuyu hemen Fenere transfer ettiler. Aziz Yıldırım da zaten hemen "5 kuruş vermem" cevabını verdi. Sonra da sesleri kesildi bizim 'spor' gazetelerinin.

Cobansalata'dan sevgili Ozhano da Tuncay'ın transferi hakkındaki kendince üç ihtimali yazmış.

1. Tuncay gelecek, Fener'e imza atacak ve paşa paşa askerliğini yapacak.

2. İlgili maddede bir açık aranıp Tuncay'ın durumu oraya sıkıştırılmaya çalışılacak.

3. Genelkurmay Başkanlığı Tuncay'a özel ya da onu da içine alacak şekilde yukarıdaki maddede bir esneklik ya da değişiklik yapacak.

Ben de kendimce bu ihtimalleri yorumlayayım. Öncelikle birinci ihtimal mümkün ama gelir gelmez askerliğini yapacak karmaşasını ortadan kaldıralım. Çünkü öyle bir kural yok. Öyle olsa Galatasaraylı Semih Kaya hemen askere alınırdı. Ama resmi olmasa da güvendiğim arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre kural-yasa futbolcuların 38 yaşına dek askerliklerini tecil ediyor. 2. şıkka ben anlam veremedim. Neyi düşünerek öyle bir ihtimal oluşturdun Ozhano anlat bize de... =))

Son ihtimale ise kesinlikle karşıyım. Böyle isimlerin torpille ya da baskıyla yasaları çiğnemesinden hiç hoşlanmıyorum. Bunun Aziz Yıldırım forsuyla yapılacak olmasının da bu karşıtlığımda etkisi büyük elbette. Ama Süleyman Hurma da yapacak olsaydı istemezdim.

Sonuç olarak Tuncay'ı rahat bırakın. Bu adamın İngiltere'ye giderkenki en büyük amacı elbette Championship'te oynamak değildi. Premier Lig'de Arsenal'e gol atmaktı. Yaptı. Bir süre yurtdışında iyi bir lige forma gimymekti. Diğer yandan da yasalardaki 3 yıl faal olarak yurtdışında çalıştıktan sonra ülkeye döndüğünde bedelli askerlik hakkına sahip olmaktı. Kaldı bir senesi. Öyle ya da böyle bu adam transfer büyük bir takıma transfer olamazsa da şu 15 gün içinde Championship'te mücadelesine devam edecek. Halı saha ruhundan gelen Sakaryalı da bulunduğu ligden sıkıntı duymadan futbolunu oynayacaktır.
sevgiler volkanbk3

2 yorum:

Adsız dedi ki...

@volkanbk3

1. şık: 38 yaşta haklısın. Hemen askerlik yapacağım diye bir süşünce tabiki yok. Ama Tuncay'da sıkıntı yapıyor, istemiyor açıkçası. Biliyorum yakinen, emin olabilirsin.

2. şık: Bizim bir yöneticimiz vardı bir şirkette, önümüze çıkan sorunlarda bana gelip "Yapılmazları yaptırmak, Olmazları oldurmak bizim işimiz" derdi. Burada da anlatmak istediğim şuydu. Kanun maddesini tekrar bir oku. Eğer orada "Fiilen" veya "yurt içinde olduğu süreler hariç" ibareleri olmasaydı tak diye o eksiklerden iş hallolabilirdi. Ona benzer bir şey olabilir. Neden olmasın ki. Yasal olarak yapılıyorsa kimse gıkını çıkaramaz.

3. şık: Bu ülkede Tarkan için kanunlar değiştirildi hatırlarsın. Tarkan için yapıldıysa Tuncay için de yapılır. Neden olmasın ki? Sen, ben ve bizim gibiler ister hoşlanır ister hoşlanmaz. Önemli mi sanki? Yaptırım gücün var mı? Anca ayıp be dersin o kadar.

Sonuç: Gelmesin Tuncay-Yani hemfikiriz. Yakasını bıraksınlar. Kafa karıştırıyorlar bazıları.

Son bir bilgi daha, Tuncay'ın aklında normalde geri gelmek yoktu. Talip olanlar bonservis bedelini çok buluyorlar. Ancak onu Türkiye'ye geri getirmek isteyenler nasıl olsa 38ine kadar tekrar avrupa'ya gider 1 sene daha oynar, sıkıntı aşılır diye ikna etmeye çalışıyorlar ki gelirse sırf bu düşünce ile gelecek.

Not: O üç ihtimali dörde çıkaralım: GELMEYECEK

volkanbk3 dedi ki...

gelmesin abi türk futbolunda championship şampiyonu tek türk olsun =)