Sayfalar

17 Haziran 2009 Çarşamba

Gitsin Servet, gelsin servet...

Dün ilk aceto‘dan okudum. Servet’in Marsilya’ya gitmesi için iki kulüp küçük pürüzler dışında oyuncunun bonservisi konusunda anlaşmıştı. Yani yönetimden Servet’in gidişi konusunda onay çıkmıştı. Polat söylediği bir sözün daha arkasında duramıyordu. Ancak yönetimin “iyi bir teklif geldiği takdirde çok ısrar etmeyiz” düşüncesi de herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu yüzden “ulan yine sözünü tutamadın be Polat. Ne biçim başkansın!” gibi lafların anlamı. Devre arasında Meira’nın gidişi ne kadar takımın geleceği için kötü sonuçlar doğurduysa da maddi açıdan en isabetli transferdi. Meira’yı bir daha 1,5 milyo Euro farkla satmak şansı doğmayabilirdi. Meira gitmeseydi de kazanmak için mücadele ettiğimiz tüm kupaların bizim olacağı garanti miydi hem…

İşte Servet de tam da bu yüzden gitmeli. An itibariyle resmi sayfadan henüz bir açıklama yok…Neredeyse sezonun kalan 10-15 maçında sakatlıklardan dolayı sürekli olarak forma giyememiş ama kalitesi belli olduğu için talibi olan Servet’i bu sezondan sonra satmak oldukça zorlaşabilir… Alternatifi yok saçmalığını da bırakalım artık. Evet şu anda fizik olarak, azim olarak Türkiye’nin en iyi defans oyuncusu. Onun gibi birini bulmak zor olacak ama bu fırsatı bir daha bulmak daha da zor olacak. Eldeki Semih Kaya bu sene çok iyi pişebilir Rijkaard’la, Emre Aşık’la, Johan Neeskens ile… (bu iki Hollandalı’nın adını yazmak bile gurur verici). En iyi alternatif Standart Liege’li bonservisi elinde olan ABD’li Onyewu olacaktır orası ayrı. Bu konuda da rakibimiz -HaberTürk’ün dediğine göre- Sivasspor olacak. Sivasspor’un Şampiyonlar Ligi kozuyla oyuncuyu takımına katması söz konusu olabilir de, Galatasaray’ın kozu da kuşkusuz Rijkaard olacaktır.

Neyse sözü uzatmayayım pek fazla. Sonuç olarak Servet’in gitmesi hayırlı olur. Hem Galatasaray, hem Servet, hem Marsilya, hem de Ulusal Takımımız bu transferden karlı çıkacaktır.

Hem hangi Türk takımı Türk bir oyuncusunu en son bu kadar yüksek bedelle bir takıma göndermişti? Nihat mı?(5 Milyon Euro) Yıl 2000′di o zaman… var mı başka?

abimden not: Hasan Şaş’a zamanında o kadar para verdiler satmadık da noldu?
sevgiler volkanbk3

2 yorum:

ejikulat dedi ki...

bence ederinden fazla paraya gitti...
hem zaten fransada da galatasarayda yaptığı gibi muhteşem saha vizyonu ve kıvrak tekniğiyle defansın ortasından ileri doğru bikaç defa topla koşarsa, hele de tadından yenmez paslarından bikaç resital sunarsa 1 yıla kalmaz üç beş kuruşa geri alır galatasaray...

Popescu41 dedi ki...

Eger bu transfer olursa cok sevinirim. Servet'i begenmedigimden falan degil, aksine cok sevdigim bir futbolcu, ancak Galatasaray bonservis parasi kazanan bir takim olmali artik. Bunun yaninda eger 8 milyon euro'ya gerceklestiyse, Arda konusunda da atip tutanlara kapak olmustur eminim. "arda en fazla 7-8 milyon euro anca eder, 15 isteyere ucuyor Galatasaray" diyenlere.