Sayfalar

9 Temmuz 2008 Çarşamba

Pietrus Magic ile Anlaştı

Golden State Warriors kan kaybetmeye devam ediyor. Skorer gard ve kısa forvet pozisyonlarında oynayan Fransız oyuncuları Mickael Pietrus Orlando Magic ile anlaştı. Magic Genel Menejeri Otis Smith Pietrus ile prensip anlaşmasını yaptıklarını, transfer yasakları kalkar kalkmaz sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Genel kanı ve Magic cephesinden sızan haberler Pietrus'la 5 milyon civarından başlayarak 4 ya da 5 senelik bir kontrat imzalanacağı yönünde. İyi savunmacı, sert, atletik ve dış şutu olan, Magic'in geçen sene oturttuğu oyun planını yadırgamayacak bir isim Pietrus.

Bu imza uzun süredir peşinden koşulan Corey Maggette ile artık kesin olarak ilgilenilmeyeceğinin göstergesidir. Maggette'nin muhtemel imzasında Hidayet eksenli bir takasla bir oyun kurucu alınması gündeme gelebilirdi. Magic buna cesaret edemedi ve Hidayet'i gönderme riskine giremedi. En çok gelişme kaydeden oyuncu seçilmiş, 4. çeyreklerde NBA'in en skorer 5. oyuncusu, bir çok maçı son saniyede kazandırmış bir adamı göndermek açıkçası yürek ister. Geçen seneden 1 galibiyet daha az alsanız ya da ilk turda elenseniz hemen bu takas sürülecektir önünüze. Bence de doğru yaptılar, en azından 1 sene daha Magic'te Hidayet.

Tüm Orlando takipçileri takımlarının bir oyun kurucu hamlesi yapmasını beklerken, hem oyuncu seçimlerinde hem de serbest oyuncu piyasasında Lee ve Pietrus'un alınmasına şaşırdılar. Ancak piyasadaki serbest oyun kurucu azlığı Magic yönetimi ve koçunu bir karar vermeye itti. Dooling ve Evans'a toplam 8-9 milyon mu yoksa genç bir oyuncu ile bir serbest oyuncuya 6-6,5 milyon mu? İkincisini seçtiler, Pietrus tam bir şans oldu. Şimdi Redick'li bir takasla 5 milyon civarında kontratı olan bir oyun kurucu için takasa girebilecekleri gibi hiç bunu riske etmeyip veteran minimum ile tecrübeli bir oyun kurucu katabilirler takıma. Takımın pozisyonlara göre durumu şu an şu şekilde:

PG: Nelson - ?
SG: Pietrus - Bogans - Redick
SF: Türkoğlu - Lee
PF: Lewis - Cook - Augustin
C: Howard - Battie - Gortat

Hiç yorum yok: