Sayfalar

23 Temmuz 2008 Çarşamba

Kendini Kazıklayan Adam: Mo Evans

Orlando Magic sezon sonunda Dooling ve Evans'ı kadroda tutmak istediğini açıklamış, ancak her iki oyuncu da piyasanın tadına bakmak istemişti. Evans hatta Magic'ten minimum 3,5 milyondan başlayan yine minimum 4 senelik kontrat talep etmişti. E tabi 31 yaşına gelen bir adam için kurtuluş olacaktı bu kontrat da abim biraz yüksekten uçtu, muhtemeldir menejerinin dolduruşuna geldi. Kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti Magic'te Evans. Takas olduktan sonra Lakers'tan 68 maçta 9,3 sayı 3,1 ribaunt ve % 40 üçlük yüzdesi yakalamıştı. Takımın önemli ve tamamlayıcı parçasıydı. Magic ise 2 senelik 5 milyonun üzerinde bir kontrat önermişti Evans'a. Olmaz dedi, ben neyim dedi, kabul etmedi. Bugün düştü Evans'ın transfer haberi. Golden State ile imzalamış. 6,4 milyon ve 3 senelik bir kontrat. Ciddi kaybı var Evans'ın. Hem para kaybetti, hem de yine yeniden ilk 5'te oynama şansını. Böylesini de ilk kez gördüm. Allah akıl fikir versin.

Bu arada Orlando Magic New Jersey Nets ile yaptığı takasla Dooling'i NJ'e gönderirken karşılığında New Jersey'nin Kidd takasında Dallas'tan arakladığı 3,3 milyonluk trade exception denilen ilave takas bütçesini aldı. Bu sayede Magic bütçesinde Redick'in 2,2 milyonluk kontratı ile birleştirildiğinde toplam 5,5 milyonluk bir takas esnekliği ortaya çıktı. Bakalım Adamımız Stan ve Otis Smith'in sıradaki hareketleri ne olacak.

2 yorum:

Dogan dedi ki...

trade exception... hımmm öğrenmenin yaşı yok derler bak doğru demişler bu arada ben bu orlando organizasyonundan mantık kuralları ölçüsünde bi hareket göremedim ta ki sen bu yazıyı yazana kadar evet orlando tuttuğumuz bi takım HEDO faktöründen kaynaklanan ama yıllardır hatta grant Hill in ilk zamanlarından bu yana ne yapmaya çalıştıkları konusunda hiç bi fikrim yok bizim daruşafakaya benziyor.
Sistem oda ne ki ?

Cenky dedi ki...

Orlando'nun yanlışı hep yanlış koç tercihleri ve o koçların yanlış tercihleri oldu. Geçen sene ilk kez doğru koçu buldular. Takım raya girdi, bu seneki eklentiler şampiyonluk potasına da girilebileceğini göstermekte. Belki Daçkaydılar eskiden ama artık emin adımlarla ilerleyen eski Efes gibiler.