Sayfalar

18 Temmuz 2008 Cuma

Carlinhos Paraiba

Coritiba'nın kaptanı, 1983 doğumlu, orta saha oyuncusu. Ama ne oyuncu! Adam da bir ciğer var lokomotif kazanı gibi. 90 dakika hiç durmadan koşulur mu, bütün takım tek başına idare edilir mi? Bu adam hepsini yapıyor. 10 numara giyip de takımı için bu kadar çok şey yapan bir oyuncu görmemiştim uzun süredir. Dün geceki Coritiba - Flamengo maçında Flamengo'yu adeta tek başına bitirdi. Alın Senna'yı, üstüne biraz Pirlo katın, Hagi'den ufak esintiler estirin üstüne ve Cafu'nun hızını da ihmal etmeyin. Ben seyrederken başım döndü Flamengolular ne yaptı bilmiyorum, aslında biliyorum, sadece izlediler bu şahane topçuyu.

Sao Paolo ısrarla almaya çalışıyor Paraiba'yı, Coritiba vermiyor. Sanırım menejerler Avrupa'ya pazarlamaya başlamıştır bu Atom Karıncayı. Yakınlarda, olmadı 1-2 sene içinde Avrupa'ya düşecek bombalardan biri Paraiba. Denk gelirseniz kaçırmayın, izleyin derim, futbolu sevdirecek türden bir adam.

2 yorum:

Dogan dedi ki...

dediğin özellikler varsa bu adam önemli bi elaman...

Alper Öcal dedi ki...

Çok iyi bir maına denkgelmişsin Paraiba'nın. Bu kadar standart üstü oynadığı nadirdir. Brezilyalı bir oyuncunun 25 yaşına kadar dışarıya çıkmayıp da iyi transfer yaptığı ya da uluslararası transfer yaptığı çok nadirdir.

Eğer Coritiba'da bir ortasaha oyuncusu alacaksan o isim Pedro Ken'dir. Fizik ve teknik olarak Avrupa'ya çok daha uygun, çok daha yönlü bir oyuncu. Sanırım olimpiyatlarda izleyeceğiz Pedro Ken'i.