Sayfalar

19 Haziran 2008 Perşembe

Tiger Woods Ameliyat Oluyor

Orlando ahalisinin çok sevdiği bir adamdır Tiger Woods. Aslen Kaliforniyalı olmasına karşın ülkenin diğer yakasını seçmiş, ailesiyle birlikte Florida'da 39 milyona aldığı malikanede oturmaktadır. Orlando Magic'in en ünlü taraftarlarından biri olduğu için benim de kendisine sempatim yüksektir. Turnuvası olmadıkça tüm maçlara gelir.

Yukarıdaki fotoğraf geçen pazartesi Amerikan Açık'ta çekilmiş. Çok kolay bir atışı kaçırdıktan sonra Woods acılar içinde yere yığılmış vaziyette. Sebebi diz sakatlığı. Sağ diz ön çapraz bağları tedavi edilemez biçimde zarar görmüş. Ayrıca dizinde microfracture denilen stres kırıklarından da tespit edilmiş.

Woods'un başında tabii ki inanılmaz bir sağlık ekibi var. Florida Üniversitesi'nden Dr.Pete Indelicato, MLS ve NFL Europe ortopedistlerinden Dr. Randy Schwartzberg ve Major League Baseball ortopedistlerinden Dr. Tom Winters Woods'u iyileştirecek operasyonda büyük ihtimalle birlikte çalışacaklar.

Woods daha önce yine aynı dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti. Bu sefer ön çapraz bağların yerine bir kadavradan alınacak bağların yerleştirilmesi bekleniyor. Eskisi gibi golfe dönmesi beklenmese de bu operasyonlardan sonra sporcuların yine de % 90 seviyelerde performens verebildiği bilinmekte. Benzer bir ameliyatı 2 sene önce Nihat da yaşamıştı. Bu arada Hakan Ünsal'ın ve Galatasaray'ın yeni hocası Skibbe'nin de aynı sakatlık yüzünden futbol hayatlarının bittiği de unutulmamalı.

Geçmiş olsun Tiger Woods, nereden duyacaksan.

Hiç yorum yok: