Sayfalar

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Howard Takası, Ömer Aşık Transferi, Garnett ve Diğerleri

Dwigth Howard efendi "Listemde tek bir takım var, eğer o takıma gidemeyeceksem son sezonumu Orlando'da oynayıp serbest oyuncu olduğumda yolumu kendim çizeceğim, takas edilmek istiyorum." demiş. Cuma günü Howard'la bu konuları görüşen yeni GM Hennigan da sadece son 3 kelimeyi anlamış olacak ki hemen Lakers ve Rockets ile görüşmelere başlamış. Gözüken o ki Hennigan'ın gözü kara ve pek kimseye pabuç bırakmayacak. Dolayısıyla Howard'ın istediği tek takım dışında başka yerlere de takas olma olasılığı çok yüksek. Keza NBA'de oyuncular bir nevi "mal" ve her birinin ticareti yapılabiliyor. O nedenle "ben de insanım" diyen Howard Orlando'dan gitmeyi zaten hak etti.

Milli pivotumuz Ömer Aşık bir kaç gündür Houston ile görüşüyordu. Houston Ömer'e 3 senelik ve 25 milyonluk bir kontrat önerisinde bulundu. Chicago'nun Ömer sınırlı serbest oyuncu olduğu ve sezon sonu kendisine "eşdeğer teklif" yani "qualifying offer" yapmış olması nedeniyle bu kontratı karşılayıp onu takımda tutma imkanı var. Draftte Bulls tercihini kadrodaki bolluğa rağmen oyun kurucudan yana kullanmıştı.

Kevin Garnett Celtics ile 3 sene ve 34 milyonluk bir kontrat uzatmaya imza atarak belki de kariyerini Boston'da sonlandıracağının sinyalini vermiş oldu. Garnett'in kontratının son senesi tıpkı Pierce'ın gibi garanti değil. dolayısıyla kurt Danny Ainge 2 sezon sonra yeniden yapılanmanın temellerini atmak isterse bir kalemde hem KG hem de PP'den kurtulabilecek.

Celtics ayrıca sanırım Ray Allen'ın ayrılma ihtimaline karşılık Dallas'tan Jason Terry ile görüşmelere başlamış.

Serbest oyuncu Deron Williams ise bugün Nets ve Dallas'la kontrat görüşmeleri yapacak. Nereyle anlaşırsa anlaşsın hemen akabinde imza atacağı takımın Howard takası için teklif hazırlayacağı sanırım bir ütopya değil.

Nets'in bir diğer serbest oyuncusu Gerald Wallace ise Nets'le yeniden anlaşarak takımda kaldı. Bu D-Will'i takımda tutmak için bir avntaj yaratmak anlamına gelebilir. Kontrat 4 sene ve 40 milyon değerinde.

38 yaşındaki Steve Nash ise sanırım dün sabah Toronto'dan gelen 3 sene ve 36 milyon değerindeki kontrat teklifiyle sarsılmıştır. Adam zaten Kanadalı ve Kanada Basketbolunun idari anlamda yönetimindeki en yukarıdaki adamlardan biri. Ben onun yerinde olsam balıklama atlardım bu teklife.

Joe Johnson da Nets'in radarındaymış. D-Will olsa da olmasa da Brooklyn'e taşınabilir 31 yaşındaki All-Star gard. Ayrıca Luis Scola ve O.J. Mayo'nun da adı Nets ile anılıyor.

Öte yandan Roy Hibbert Pacers'la 4 sene ve 58 milyonluk kontrat üzerinde anlaşarak takımda kaldı. Bu Hibbert'ın alabileceği maksimum kontrattı.

Nuggets ise Andre Miller'ı bırakmadı ve 3 sene-9 milyonluk bir kontrat ile 36'lık ismi takımda tuttu.

Sixers geçen sene takıma önemli katkı veren çaylak Lavoy Allen ile 2 sene ve 6 milyona tekrar anlaştı.

Hornets Wizards'tan takasla aldığı Rashard Lewis'in kontartındaki son seneyi satınalma opsiyonunu kullandı ve 13,7 milyona Lewis'i takımdan gönderdi. İster misin Lewis Magic'e dönsün?

11 Temmuz imzaların atılmaya başlanacağı gün, o güne kadar bir çok dedikodu ve haber gelecek kulaklara. Umarım biri Howard'ın, yerine Magic'e bir şeyler kazandırarak gittiği haberi olur.

Hiç yorum yok: