Sayfalar

3 Temmuz 2012 Salı

Howard'a Nets Yolu Tıkandı! Joe Johnson Nets'e Takas Oldu

Evet sonunda Dwight Howard efendi avucunu yalayacak konuma geldi sevgili okurlar. Çünkü Brooklyn Nets Anthony Morrow, Jordan Farmar, Deshawn Stevenson, Jordan Williams, Johan Petro, 2013 yılı ilk turu ilk 14 sıra korumalı bir paket karşılığında atlanta Hawks'tan Joe Johnson'ı kadrosuna kattı. Deshawn Stevenson serbest oyuncu olduğu için Nets'le tekrar bir kontrat imzalayıp pakete o şekilde dahil oldu, bu Stevenson için bir nevi piyango sayılabilir.

Dolayısıyla 90 milyonluk Johnson'ı getiren, Gearld Wallace ile 40 milyonluk bir kontrat imzalayan, Brook Lopez'le muhtemelen 50 milyonluk bir kontrat tazeleyecek olan ötesinde Johson'ın gelmesiyle büyük ihtimalle Deron Williams'ın takımda kalacağına dair söz alan ve en az 80-90 milyonluk bir kontrat yapacak olan Nets otomatik olarak Howard senaryolarından çıkmış oluyor. Bakalım Howard şimdi ne nağmeler yakacak, D-Will de onu satmışken...

Atlanta sadece Johson'ı değil, aynı zamanda Marvin Williams'ı da gönderdi. Utah Jazz ile yapılan takasta Devin Harris'e karşılık M-Will Utah yolunu tuttu. Devin Harris'in kontratı 8.5 milyon ve 1 senelik. M-Will ise 2 sene ve yaklaşık 16 milyonluk bir kontrata sahipti. Yani gelecek sezon için artık Atlanta da Howard'ın potansiyel olarak imza atabileceği bir bütçeye sahip oldu. Howard Atlanta doğumlu ve liseye kadar da orada eğitim hayatını sürdürmüş bir isim. Bu kozu kullanmak isteyen Atlanta'nın adı önümüzdeki günlerde sık sık takas haberlerinde geçecektir. Keza Atlanta Al Horford gibi Magic'in almak isteyeceği genç bir uzuna da sahip. Horford ile ilgili tek kafa karıştıran konu son dönemde geçirdiği sakatlıklar. Yine de Howard'ı bedavaya kaybetmekten çok çok iyidir onun gelmesi.

Hiç yorum yok: