Sayfalar

4 Eylül 2012 Salı

Blog Anketi Hakkında

Face, twit güzel ama blogtan vazgeçilmez %55
Blogların eski havası yok %32
Twitter varken gerisi hikaye %7
Blog olayı bitmiştir abi! %6

Oy kullanan kişi sayısı 99

Oy kullanan kişi sayısı da oyların dağılım şekli de blogların eskisi gibi değer görmediğini, Sivri Dilli Karalamalar yazısında söylediğim gibi ünlenmiş bloggerlar tarafından uğradığı vefasızlık ve twitter başta olmak üzere yeni nesil sosyal medya araçlarının, o ünlü mazeret hayat gailesi ile birleşerek blogların bittiğini gösteriyor. Eskiden anketlerimize katılan kişi sayısı yüzlerle ifade edilirdi, oradan hesap edin işte.

Sonuçta bu blogta 4 yazarız. Bunlardan ikisi aylardır hiç yazmıyor biri de twitter'a girdiğinden biri blogu inanılmaz boşlamış durumda ve dolayısıyla ben zorlamadan kolay kolay yazmıyor, yazdı mı her zamanki gibi harika yazıyor ama yazmıyor adam işte. En son twitter'da bir transfer maliyet analizi yapmış ki mükemmel bir yazı olurdu ama o twitlemeyi tercih etti. Umutla bekliyorum yeniden yanıma döneceği günü. Kısmet.

Netice itibariyle her ne kadar kendilerini çok sevsem de Tolga ve Alkın'a bu zamana kadar ki katkıları için çok teşekkür ediyor ve yazarlıklarına son veriyorum. Gerçi onlar ismini koymasalar da çok uzun zaman önce bitirmişlerdi bu işi.

Evet olay budur Çoban Salata'yı hala okuyan dostlar. Ben blog yazmayı seviyorum ve bırakmıyorum. Salata benim çocuğum gibi. Ama gerçek şu ki bloglar her geçen gün eriyor.

1 yorum:

tolga dedi ki...

hocam ben de sizi çok seviyorum, ayrıca sizden övgü aldığım için de çok teşekkür ederim... söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. bloga yazı yazmak çocuk bakmak gibi bir şey. bunu hakkıyla yerine getiren nadir insanlardan biri olduğunuz için de aldığınız her kararın arkasındayım hocam. bunu annem babam da bilir en çok istediğim şeylerden biri de, beni yazmaya cesaretlendiren bu imkanı bana sağlayan cenk hocamla yüz yüze görüşmek tanışmak, inşallah bunu da yakında gerçekleştireceğim. neyse, hocam sizle gmail'den daha sık mesajlaşmaya çalışacağım, biraz vefa konusunda sıkıntılarım olduğunun farkındayım ama hocam on numara insansınız hakkınız vardır var olacaktır hep bende...