Sayfalar

22 Temmuz 2011 Cuma

Taraftar Dediğin Bu İşlerle Uğraşır

Taraftar dediğin bu işlerle uğraşmalı, o kulübe ait hissetmediği adamı bile işleyişin içinde tutmalı, kaos yaratacağına işleri yoluna koymak için uğraşmalı. Neuer'le aralarındaki çekişmenin kulübe zarar vereceğini hisseden Bayern taraftarının yaptığı ve kulübün de bunu kabulü örnek olmalı bence kendini taraftar zannedip gönül verdiği renkleri kirletenlere...

"Böyle anlaşma ne görüldü, ne duyuldu... Almanya'nın 1 numaralı kulübü  Bayern Münih, geçtiğimiz haziran ayında 18 milyon Euro’ya Schalke 04'ten transfer ettiği kaleci Manuel  Neuer ile taraftarların arasını düzeltmek için çok ilginç bir anlaşma yaptı. Kulüp yöneticileri,  Neuer ve bu oyuncunun transferine karşı çıkan ‘İnferni  Bayern 01’ taraftar grubu geçtiğimiz hafta bir toplantı yaparak, gerginliği nasıl gidereceklerini konuştular.
Taraftarlar, 5 maddeden oluşan bir ‘davranış kuralları’ protokolünü kabul etmesi halinde Manuel  Neuer aleyhine tezahüratta bulunmayacaklarını ve pankart açmayacaklarını taahhüt ettiler.  Bayern Münih yetkilileri ve Alman kaleci de birbirinden ilginç maddelerin bulunduğu bu anlaşmayı kabul etti.

Yapılan anlaşmaya göre  Neuer,  Bayern Münih’in maçlarında şunları kesinlikle yapmayacak:

1- Takımın iç saha maçlarında, ‘İnferni  Bayern 01’ taraftar grubuna ayrılan güney tribününe kesinlikle yaklaşmayacak.
2- Maçlarda  Bayern formasının üzerine bulunan kulüp armasını kesinlikle öpmeyecek.
3- Formasını çıkarıp, güney tribününe atmayacak.
4-  Bayern taraftarları ile birlikte tezahürat yapmayacak.
Söz konusu taraftarlar son olarak  Bayern’in hazırlık kampında, “ Neuer, istediğin kadar gol kurtarabilirsin ama biz seni kalemizde hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz” yazılı pankart açmıştı.

Kahn’ı taklit ettiği için sevmiyorlar
Bayern Münih taraftarlarının Manuel  Neuer’e tepki duymasının sebebi yıllar öncesine dayanıyor. O dönem Schalke 04’te forma giyen  Neuer,  Bayern’i yendikleri bir maçtan sonra, rakip kaleci Oliver Kahn'ın sıkça yaptığı bir sevinç gösterisini taklit edince, taraftarların en çok nefret ettiği oyuncu haline geldi."

Kaynak: Milliyet

Hiç yorum yok: