Sayfalar

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Cerezo'dan Özgür Sancar'a Arda Kazığı

Özgür Sancar dediğimizde herkes gülümseyerek ve saygı duyarak kafasını sallar şu camiada. Yalanı, hilesi hurdası olmayan, herkese eşit mesafede duran, tam anlamıyla objektif bir adam. Gönül ister ki onun gibileri çoğalsın Türk spor camiasında. Sancar bugun ne yapmış ne etmiş Atletico Madrid başkanı Enrique Cerezo'yu canlı yayına bağlamış. Röportajın odağında sabah Ünal Aysal'ın yaptığı Arda açıklaması var tabii ki. Röportajı kendi İspanyolca öğretmeni üzerinden binbir zorlukla yapan Sancar, Cerezo'nun ağzından Arda'nın transferiyle ilgili bir laf koparmaya çalıştı. Ancak ağzı sıkı, ketum Cerezo öyle bir oyaladı ki Sancar'ı anlatmaya kelimeler yetmez. Dolayısıyla hiç bir tatmin edici cevap alamayan Özgür Sancar da röportaj sonunda "Arda'nın Atletico Madrid'in gündeminde olmadığını söyleyebiliriz" mealinde bir cümle kurdu. İşta bu Cerezo'nun kazığıydı Sancar'a. Sancar'dan röportaj sonrası bu cümleyi duyan bir çok internet spor portalı Arda Atletico'ya gitmiyor diye haberler geçtiler, Radyospor ve Sancar kaynaklı. Ancak bu röportajın üzerinden daha 5 saat geçmeden Arda'nın Atletico'ya satılması adeta bir şok etkisi yarattı. Cerezo resmen Sancar'ı tek ayak üstünde uyutmuştu.

Röportajın ve transferin yapıldığı saatlere bakarsak Cerezo'nun Sancar'la konuştuğu sıralarda aslında Galatasaray'la pazarlık halinde olduğunu çıkarmak işten değil. Sancar aslında burada bir habercilik kazığı yerken Cerezo bu vesileyle Türk spor yöneticilerine belki de Aysal'a çok önemli bir mesaj veriyordu: İşi bitirene kadar açık etme, gerekiyorsa inkar et, böylece hiç bir başarısızlık sana mal edilmez.

Cerezo kısa sürede Agüero ve De Gea'yı gönderip ciddi bir maddi kaynak yaratırken, aynı zamanda maaş anlamında ekonomiye de gitmiş oldu. Bunlar 2013 UEFA kriterleri hazırlığı apaçık. 61 milyonluk bonservis bedeli alan Madrid bonservissiz transferlerine en son Arda'yı ekleyerek yine önemli bir konuma gelmeyi başardı. Cerezo önemli bir spor adamı olduğunu hem bu transfer başarıları hem de Sancar'a bugün attığı kazıkla bir kez daha gösterdi.

Hiç yorum yok: