Sayfalar

11 Şubat 2010 Perşembe

Takası Gelen Adamlar

Tyrus Thomas - Chicago Bulls
Tracy McGrady - Houston Rockets

Tyrus Thomas gerek saha içi gerek saha dışı davranışlarıyla zaman zaman çok takdir edilen zaman zaman ise lanet edilen bir adam. Azimli ve agresif bir uzun forvet olmasına karşın çok istikrarsız. Chicago en sonunda dayanamayıp onu takas edilecekler listesine koydu. Bir çok talibi var ve takası hem mümkün hem de çok yakın gözüküyor şu sıralar. 2010 yazı için bütçe azaltmak isteyen Bulls için de bu önemli bir fırsat keza bir çok takım Thomas karşılığında 2010 ve sonrası için draft 1. tur haklarını ve nakit para öneriyor. Bu sezon kontratı bitecek olan Thomas'tan en azından bir potansiyel oyuncu kazanmış olacak Bulls takasını yapabilirse. Yoksa gelecek sezon için durum iki ucu sıkıntılı bir değnek olarak gözüküyor, Thomas'a qualifying offer yapsan da olmaz yapmasan da olmaz. Düşünün ki Bulls istediği FA'i kadroya katamıyor ve Thomas'a mecbur kalmış. QO yapılırsa kontrat yaklaşık 6,5 milyondan başlayacak, yapılmazsa bedavaya gidecek. Madem öyle faydalanılamayan adamı draft hakkı karşılığı vermek çok mantıklı gözüküyor. Spurs, Knicks, Kings, Hornets, Nuggets ve bir kaç takımın Thomas'ı istediği de resmilemiş durumda. Thomas'ın 2006 4. sıra seçimi olduğunu da hatırlatalım.

T-Mac ise asla düzelmeyen Yao ile birlikte düşünüldüğünde son yılların en büyük hayal kırıklığı. NBA'de mevcut oyuncular içinde en pahalı yıllık kontrata sahip olan McGrady'nin kontratı bu sezon bitiyor. O ve Ming olmadan play-off yapmaya çalışan Rockets aslında sezon sonuna kadar T-Mac'e dokunmak istemiyor ve bütçede açacağı yerden faydalanmak istiyordu. Ancak son dönemde bir çok akıl çelici ve takımı play-off resminde tutucu teklif alınca planlarını tekrar gözden geçirmeye başladılar. Özellikle Knicks'in Al Harrington teklifi akıl çeldirici. Adı açıklanmayan bir kaç play-off hedefinden uzaklaşmış takım daha talip T-Mac'e. Hedefleri Rockets'da iş yapabilecek bir oyuncularını gelecek sezonki 23 küsür milyonluk bütçe boşluğu için takas etmek. Zaten lotaryadan önemli bir ismi kadroya katacak olan bu takımlar serbest bir bütçeyle daha iyisini yapabilecekleri görüşündeler ki bence haklılar. Eğer Rockets play-off yapmak istiyorsa T-Mac'i sezon sonu bitecek kontratı olan sağlıklı oyuncular + draft hakları karşılığında verebilir. Riske girmeyelim bir de lotarya deneyelim derlerse de saygı duymak gerekir.

Sözün özü Thomas ve T-Mac şu an ligde takası en muhtemel adamlar. Butler, Ray Allen gibi isimlerin üzerine dönen dedikodular olsa da bu ikisi yer değiştirecek gibi. T-Mac belki de New York'a takas olursa birden iyileşiverir.

2 yorum:

mussano dedi ki...

New York'a yakın zaman önce takas olmuş bir eski Houston'lı daha tanıyorum. Hatta T-Mac gibi Orlando forması da giymişti. Oynamadan para kazanan bir adamdı kendileri. Steve Francis miydi neydi???

ejikulat dedi ki...

ray allen ve butler takas olmazlar bence...
thomas kesin gibi...
ama t-mac?
kişisel hayranlığımı ve houston taraftarı olmamı bi kenara bırakırsak ben takasına karşıyım.
şöyle ki, t-mac'in el yakan top kullanma yeteneğine ve maddi getiri potansiyeline ihtiyaç duymayacak takım var mı?
sağlıklı bir t-mac bu ligde herşey demektir bence...
ama t-mac'ten de en azından kontrat ücretinin yarısını oynamadığı için geri iade etmesini beklerdim...
yazıklar olsun diyorum:D