Sayfalar

1 Şubat 2010 Pazartesi

EFAF Coaching Clinic 1 - İstanbul

Bu hafta sonu İstanbul'da Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu'nun, ki kısa adı TBSF'dir, düzenlediği Antrenörlük Semineri'ne katıldık. Bilenler biliyor Sakarya Üniversitesi Tatankaları Korumalı Futbol Takımı'nın Kulüp Başkanıyım. Sakarya'daki en büyük sıkıntımız Koç-çalıştırıcı sıkıntısıdır senelerdir. Bu nedenle bir şekilde kendi koçumuzu kendi içimizden çıkarmak için yöntem arayışındaydık uzun zamandır. TBSF Avrupa Amerikan Futbolu Federasyonu'na (EFAF) üye olduktan sonra onlar da bir anda faaliyetlerini arttırıp, spora yeni antrenör ve hakem kazandırma uğraşısına girdiler. Bu hafta sonu için Türkiye'ye davet edilen EFAF'tan 2 kariyerli eğitmen Türkiye'deki ilk EFAF onaylı antrenörlük seminerini uygulamalı olarak verdiler. Cumartesi tamamen teknik ve teorik Pazar günü ise uygulamalı olarak eğitim gördük. Toplamda Tüm Türkiye'den 35 kişinin iştirak ettiği eğitimde Sakarya'dan 7 kişiydik. Bu 7 kişinin ben de dahil olmak üzere 4'ü bundan sonraki hayatlarında çok ekstrem bir şey yaşamazlarsa Sakarya'da yaşayacak kişiler olduğu için Koç sıkıntımız bir anlamda fazlasıyla çözülmeye başladı. Bundan sonraki amaç ise Federasyon'nun Ulusal Antrenörlük Kurslarından birini Sakarya'da açıp Sakaryalı antrenör sayısını arttırmak. Kuralları, taktikleri ve tabii ki ekipmanlarıyla çok farklı bir spor olan Korumalı Futbol'da bu sene ilk kez profesyonel Lig'de yer alıyor olsak da tek amacımız Profesyonel Liglerde kalıcı olmak ve kendi düzeni içinde kendi kendine dönen ve devamlı yenilenen bir spor çarkı kurmak. Her şey çalışmaktan geçiyor, amacımız da çok çalışmak.

Semineri veren eğitmenlerden biri Fransa'yı Gençler Avrupa Şampiyonu yapmış Paul Vincent Miraval diğeri ise NFL'de Washington Redskins ve Carolina Panthers formaları giymiş Fransız LB Philippe Gardent idi. Çok verimli, faydalı ve eğlenceli bir eğitim verdiler. Bu şansı yakalamamızdaki en büyük etken olan TBSF Asbaşkanı Alper Gerdaneri'ne buradan sonsuz teşekkürler. Umarız bu Seminerler 2.si de bu sene olmak üzere devam edecek ve Türkiye geneli için sorun olan (eğitimli) Antrenör sayısı artacak.

 
Philippe Gardent

1 yorum:

nebuchadnezzar dedi ki...

bak bu konuda susacaktım... ama maalesef oda-yurt arkadaşım... ve okuduğum hacettepe gıda mühendisliği nedeni ile çok sayıda Red Deers oyuncusu arkadaşım dostum olduğu için... umarım en iyisi olur sizin için... umarım hakkını verir ve hakkını alırsınız... bu arada yaşar üniversitesi kocuda can dostum olur... hacettepe savunma kaptanıda :D ev arkadaşım olur... şimdiden bol heyecanlı bi oyun oynatmanız ve ii oyuncular kazanmanız dileğiyle...