Sayfalar

9 Şubat 2010 Salı

Cem Sultan Alternatif Olamaz mı?

Baros sakat, Jo sakat, Kewell sakat, uğruna Nonda gönderilmiş olan Dos Santos futbol oynamayı unutmuş ve çok ama çok güçsüz, takımda başka santrafor yok. Arda'dan bir anda golcü olmasını, kafa topu almasını, bir sürü gol atmasını bekliyoruz. Kulübeye dönüyoruz maç kurtarması beklenen hücum oyuncuları Emre Çolak, Barış Özbek ve Ayhan Akman. Takımda bir sezonda 10'dan fazla gol atmış tek isim yok. İster al Dos Santos'u koy ister Elano'yu, olmadı Keita'yı ya da yine Arda'yı bu adamlar hiç bir şey üretemezler. Rijkaard'ın hiç denemeden gönderdiği Serkan Çalık bile en azından santrafor olduğu ve orada oynamayı bildiği için bir şeyler verebilirdi, ama geçmiş olsun. Sözün özü o 3 sakat iyileşip dönmeden A takım kadrosunda santrafor nitelikli, gol atmayı bilen adam yok.

O zaman bir taraftar olarak soruyorum ben de. Dos Santos'u bulup çıkartan, ona fazlasıyla güvendiğini her hareketi ile gösteren, ayakta duracak hali olmasa da sahada tutan Rijkaard görmüyor da, Neeskens de mi görmüyor A2 takımındaki cevheri? Cem Sultan bilmem kaç kere Milli olmuş, uzun boyuyla hava toplarına hakim, doğuştan santrafor ve yetenekli bir genç. Bugün Emre Çolak'ı düşünmeden takıma koyabilen bu teknik ekip nasıl oluyor da Cem Sultan'ı görmemezlikten geliyorlar. Duruşuyla ben santraforum diyen Cem Sultan hiç mi oynayamaz şu takımda, hiç mi işe yaramaz? Galatasaray'ın şu anda ihtiyacı olan santrafor gol atan değil, ileride çapraz koşu yapıp alan boşaltacak, kafa topu alabilecek, duvar pası yapılabilecek, gerektiğinde ileride top tutup takımın çoğalmasını sağlayabilecek santrafor. Bu adam da kulübün elinde var hem de aynı tesislerde her gün antrenmana çıkıyor ve teknik ekibe bir seslenme uzakta. Neden Emre Çolak gibi Cem Sultan da değerlendirilmesin ve kendi değerini, olması gerektiği yeri bulamasın? Ne kaybederiz ki! Sadece ve sadece kazanırız.

5 yorum:

volkanbk3 dedi ki...

yok cenky ben bir tek A2deki FENER derbisinde izledim... cem sultan 2 yıl önceki fmdeki sanal güçleriyle bizleri avutuyor ancak...
paf'ın bir altındaki yaş grubundayken gayet iyi olduğunu biliyorduk ama cem sultan paf'a çıkınca bocalayan tayfadan... çok bariz gol fırsatlarını kaçırmıştı FENER maçında...
o maçta sahanın yıldızı fener'in sağ beki ile EMRE ÇOLAK'TI ...
EMRE'Yİ ben de gözüm kapalı oynatırım...
sevgiler

Adsız dedi ki...

bu durumdan zaten teknik kadro haberdar.bir kaç gün önce bu cem sultan olayı haberlere çıkmıştı.her an as takıma çıkabilir. rijkaard da neeskens de görüyor cevheri rahat ol

chemsjheer dedi ki...

ya oynamasa bile en azından 18 kişilik kadroya alınmalı a2 den bir forvet kim olursa olsun

Cenky dedi ki...

Sevgili Volkan,

Tek maçla değerlendirme yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum. Ayrıca madem bu çocukta iş yok neden kendi yaş grubunda devamlı olarak milli takımda ilk 11'de onu da sormak isterim.

volkanbk3 dedi ki...

dediğin doğru ama galatasaraylı bir oyuncu yaş grubu ne olursa olsun fener maçında iyi değilse =) iyi değildir =))
bir alt yaş grubunda iri-güçlü-jenerasyonuna göre yetenekli kalmış olabilir. ama bir üst grupta kendi yaş grubundaki gibi performans gösteremeyebilir.
detaylı bakamadım. dediğin doğru tek maçla yargılamamak gerek. fakat a2 ligi verilerine bakmalı. bu adama bir forvet oyuncusu olarak gol ayağı olarak neler yapmış?
bu da belki bir sonraki post'un konusu olabilir cem sultan'ı desteklemek için =))