Sayfalar

10 Ekim 2009 Cumartesi

Orlando Magic - Houston Rockets

3'te 3 yaptı Magic, bu sefer Houston'ı mağlup ettiler Amway Arena'da. Van Gundy ilk 5 arayışlarına devam ediyor. Yine farklı tercihler. 2. maçta oynamayan Lewis SF oynadı bu kez. Bass sanki 4 numarada çıkacak gibi. Uzun beşe dönüyor büyük olasılıkla SVG. Hidayet uzuna yardıma gelen, topu paylaşan bir SF idi. Şimdi SG'da topu çok paylaşmayan (27 dakikada 7si isabetsiz üçlük olan tam 19 şut) daha ziyade potaya gitme ya da şut atma eğiliminde olan bir adam Carter ilk 5'te. Geçen sene Lee ya da Pietrus SG oynadıklarında tamamlayıcı oyuncu oluyorlar, sıraları geldiğinde rol alıyorlardı. Bu sene Carter'ın en büyük yıldız konumunda olması oyun planını mecburen değiştiriyor. Rol oyuncusu artık SG değil, PF. Bass savunma yapacak, ribaunt toplayacak, hücumda kafa karıştıracak ve top kullanamamaktan şikayet etmeyen adam olacak. Peki bu 2 sezondur ne yapacağı hangi seti oynayacağı kestirilemeyen Magic'i daha tahmin edilebilir takım haline getirmeyecek mi? Bir de takım savunmasının yerlerde süründüğünü belirtmeden geçmeyelim ki, yarın öbür gün ben demiştim ukalalığı yaparız belki. Özellikle Redick-Williams aynı anda sahadayken adeta hallaç pamuğu gibi atıyor takımı rakip gardlar.

Gortat Howard dinledirilken sahadaydı. 14-14-6 muazzam bir performans. Bass'in az ama öz top kullanması, Anderson'ın yedek sırasından katkı vereceğinin iyice anlaşılması bu maçın getirileri. Büyük olasılıkla Lewis yokken Barnes-Pietrus'tan biri 10 maç için ilk 5 çıkacak. Pietrus tercihimdir. Keza hem 3 hem 4 numarayı yedekleyecek bir Barnes kenardan gelip daha çok iş yapabilir. Gortat'ın sadece 10-15 dakika süre alabilecek olması ise yazık, ama zaten o kontrata yazık değil mi? NŞA'da ilk 5 belli: Nelson - Carter - Lewis - Bass - Howard. 10 oyunculu rotasyonda yedekler: Williams - Pietrus - Barnes - Anderson - Gortat. Redick'in çok büyük bir patlama yapmazsa oturacağı süre, oynayacağı sürenin 5-6 kat üzerinde olacağı aşikar, senelerdir sezon öncesinde bu performansları veriyor ama NBA sertliği kıvamına ulaştığında birden yok oluyor Redick. İlk 10 maç süre bulacaktır, Lewis dönünce takas istemeye başlar tekrardan. A. Johnson'a yazık etmeye devam! Almond ve L.Johnson takımda tutulacaklarsa gerçekten yazık.

2 yorum:

tolga dedi ki...

Cenk hocam,basketbol mevzu bahisse rakamlarden,doğal olsun olmasın sayılardan,kesirlerden,istatistiklerden bahsetmekten hoşlanmadığını daha önceki yazılarında okumuştuk.Ama,izin verirsen hocam,en azından karakter açısından takımın bu sene bir değişim geçirdiğini/geçirebileceğini gösteren bir iki rakam göstereyim.İşin garibi,her ne kadar bu rakamlar normal sezon için çok fazla belirleyici bağlayıcı açıklayıcı olmasa da,daha düşük çıkması gereken rakamlar.Geçelim rakamlar ve biraraya toplanıp oluşturdukları voltrana:BU takımın ligdeki en önemli özelliğinin,oyuncularının karakterlerinden kaynaklı top ve şut paylaşımı olduğuyudu.Takımın lideri o an oyunun gidişatı içinde ortaya çıkardı ve o lider de işin suyunu çıkarmadan karakterinin çeperini delmeden yine paylaşımı başat tutarak oyuna hakim olurdu.şu üç maçta okuyup gördüğümüz,bunlara değinemiyor,savunmaya ise değinmeye gerek yok,şimdilik her tarafından sızdırması olan şamyeller gibi,tamirci gandi usta umarım gün doğmadan sıfır kilometre yapar,olmadı karşı kıyıya atacak kadar tamir eder şamyeli.neyse sayılara geçiyorum demiştim.Ne dedik:paylaşım;takımın en çok şut atan adamının lewis olduğunu söyleyelim geçen sezon.Bu,geçen sezon tüm takım liderleri içinde en düşüğü;bilmem nba rekoru mu;ama gerçekten muhteşem bir rakam.maç başına 14.0 atmış.peki kaç dakika ortalama oynamış lewis aga.maç başına 36.7 dakika.peki toplam süre içerisindeki yüzdesi nedir?yüzde 15.52.şutları toplam şut içerisinde yüzde kaç:yüzde 17.95...Şimdi şu üç hazırlık maçına gelelim...başta belirttim ve şimdi de belirteyim:hazırlık karşılaşmaları normal sezon için belirleyici değildir,ve bir sürü ıvır zıvır...ama şu üstteki rakamlar herkesin süre aldığı hazırlık maçlarında her takımın,normal sezonda daha çok süre alması beklenen oyuncuları için, normal sezona göre daha düşük olması beklenmez mi?beklenir,ama görüldüğü kadar ya da işaret ettiği kadarıyla geçen sezonki magicten biraz feragat edileceği neredeyse kesin gibi...Carter,çaylak sezonundan bu yana en az geçen sezon şut kullanmış:16.8...gelelim şu 3 hazırlık maçına:ortalaması kaç peki?16.0... ama hazırlık maçı olduğunu unutmayalım.ne kadar süre almış maç başı:25.97 dk...tüm takım ortalamsı içinde ne kadar bu süre:yüzde 10.83...bu yüzde 10.83,takımın attığı şutların yüzde kaçına sahip:yüzde 21.53...atılan üçlüklere hiç değinmeyeceğim;ve bu takımın görece kadrosu genişlemiş,yani hücum yetenekleri daha gelişkin adamlarla donatılmış...ve tekrarlayalım,bunlar sadece hazırlık maçı;hazırlık maçlarının nitekiklerini da saymaya gerek yok.şimdilik her şey süt liman,maçlar kazanılıyor,robbins güzellemeler yazıyor,sinyaller iyi,ama en kaliteli uydu aletleri bile bozuluyor hor kullanınca,sonra ekranda:'no signal' yazısı.iyi bak takıma gandi,çek takımı bi sanayiye sezon başlamadan...

Cenky dedi ki...

Bu sene bizi sayılara bakmak mecburiyetinde olacak bir sene sevgili tolga. O yüzden benim ucundan söylemeye çalıştığım seni sayılarla desteklemen tam anlamıyla delil aslında.

Magic "One Man show and the expensive extras" olmasın istiyoruz ama olursa kimi suçlayacağız?