Sayfalar

8 Nisan 2009 Çarşamba

Farklı Hedefler Peşinde Bir Takım


Houston deplasmanında alınacak bir galibiyet Orlando'yu 2.lik hedefinde potada tutacaktı. Keza aynı şekilde Toronto maçı verilmese de aynı durum söz konusuydu. Houston da Batı'da en az finallere kadar Lakers'tan uzak durmak istiyor bu yüzden 2 ya 3. sırayı zorluyordu. Her iki takımın da mutlak kazanması gereken bir maç anlayacağınız. Lige girdiğinden beri Howard'ı adım adım takip eden biri olarak Yao ile eşleşmesini dört gözle bekliyordum. Ligin bütün pivotlarını madara eden "Adam Çocuk" Çinli Dev'e karşı neler yapacaktı. Her ikisinin de bu kadar formdayken karşılaştığını görmemiştik. Açıkçası maç sonunda bu konuyla ilgili düşüncem "aman bir daha görmeyelim!" oldu. bu sefer madara olan Howard oldu. Daha kullandığı ilk iki topta bloğu yedi Yao'dan yetmedi bütün reverselerinde karşında Çin Seedi duruyordu, o da yetmedi morali bozuldukça diğer Houston uzunları adeta Howard'la kedinin fareyle oynadığı gibi oynadılar. bir dönem Hakan Şükür için söylenirdi maça nasıl başlarsa öyle gider diye Howard da gerçekten öyle. Koca sezonda en fazla 2-3 kez yaşadığı sıkıntıyı bu sabah tam 48 dakika hissetti. Yao tam anlamıyla ezdi Howard'ı.

Buraya kadar her şey normal. Tanıdığımız Van Gundy böylesi bir durumda Howard'dan oynamayı keser, Yao'yu koşturur, dış şutlarla Howard'ı unutturur sonradan devreye alırdı. Ama Van Gundy tam aksine bütün maç bütün topları Howard'a indirtti. Adeta o sıkıntıyı, acıyı yaşamasını istedi oyuncusunun. Houston play-off sertliğinde oynuyordu ama Yao Ming final serisinin son maçında gibiydi. Howard'dan çözüm üretmesini bekledi sanırım Van Gundy. Maçın sonuna doğru Yao'nun biraz da olsa yorulduğu anlarda Howard yay dışına çıkardığı paslarla savunmasını biraz yumuşattı ancak bu sefer dış şutlar isabetli olmadı Magic'te. Son dakikalarda Houston üst üste hücumlardan boş dönerken 3'ü Howard'ın pasında tam 5 boşluk kaçırdı Magic. Belki onlar girse maç alınabilirdi ancak Van Gundy'nin hiç maçı almak istiyor gibi bir görüntüsü yoktu kenarda. 20 sayılarla önde olunan maçlarda bile yerinden hoplayan adam hep oturdu. Hatta ötesinde son 1,5 dakikada fark 10 sayıyken tam saha pres, taktik faul ve çabuk şut çalışması yaptırdı adeta takımına ve son ana kadar da devam etti. Rockets seyircisi bayağı yuhaladı Van Gundy'nin son 1,5 dakika kalan bütün molalarını kullanıp bu anlayışı gütmesini. Sonuç olarak T-Macsiz Rockets muazzam bir savunma takımı olduğunu ve konsantrasyon sağladıklarında her rakibi yenebileceklerini gösterdi.

Van Gundy'nin tavrını gördükten sonra aklıma doğrusu bir tek şey geliyor. Van Gundy 2. olmak istemiyor. Aksine 3. sırada kalmak istiyor sanki. Nedeni de Detroit Pistons. Senelerdir Orlando'ya kabir azabı niteliğinde bir sıkıntı yaratan tek takım olan Pistons'ı 7. veya 8. olma ihtimaline göre Cavs veya Celtics'le başbaşa bırakmak istiyor. Gözüken o ki fikstürü Chicago'ya göre biraz daha iyi olan Pistons konferansı 7. bitirecek, bu durumda konferans 2.si Boston. Garnett'in sakatlığının ne olduğu belli değil, Rondo devamlı bileğini burkmakta ve Pistons'ta R.Wallace geri dönmüş durumda. Orlando-Detroit eşleşmesi psikolojik açıdan Pistons'ı bir adım öne taşırken, benzer şekilde daha ilk turda Detroit'le oynayacak olmak Boston'ı kafaca yoracaktır. Ha Detroit 7 olmadı da 8 kaldı diyelim bu sefer Cavaliers'ın işi ilk turda çok zor olacak. Nereden bakılırsa bakılsın Magic saha avantajını bir tarafa bıraktı, Detroit'le oynamaktansa Miami ya da Philadelphia'yı istiyor. Kızamam, eleştiri yapamam, psikolojik etkenler çoğu zaman avantajları yok etmekte.

1 yorum:

ejikulat dedi ki...

Orlando Magic bence rakip olarak 76ers'ı istiyor.Çünkü hangi takım olursa olsun Wade'e karşı oynamak istemeyecektir.
Psikolojik olarak Detroit karşısında ezik olabilirler ancak ben Detroitin playofflarda 2 galibiyetten fazla alabileceğini düşünmüyorum.
Houston kanadına geçince kesinlikle eşleşmek istenilmeyen takım Lakers. Diğer takımlarla her halukarda başa çıkabilirler.
Şu andaki tabloda görünen genç Portland takımı.Terazide Houston ağır basıyor ve onlar planlarını konferans yarıfinallerine göre yapıyorlar.
Kişisel olarak benim bir Houston taraftarı olarak eşleşmek istemediğim takım ise Utah. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca neler çektik bu takımdan. Hayallerimizi suya düşürdüler. Bence Utah'ı geçebilseydik geçen 2 yıl konferans finali oynardık.
Magic'e geri dönersek: Magic-76'ers eşleşmesinde 4-1 Magic diyorum. Özellikle de Thaddeus Young geri dönmezse 76ers ın işi baya bi zor.
Hidayetin son 1 ay performansı da içler acısı bu arada.
Detroit Boston'u baya bi yorar, Cavs, Bulls'u en kötü 4-1 geçer, Miami de Atlantayı çok zor da olsa geçer.
Doğuda normal sezon değil de play-offlar çok eğlenceli olacak sanki:D