Sayfalar

31 Mart 2009 Salı

Alonzo Mourning

Bu geceki Miami - Orlando maçında her şeyden önce bir yıldızın kayışına şahit olduk. 15 senelik profesyonel basketbolculuk kariyerinin 11'ini Heat'te geçiren, 2 defa böbrek nakli olan ama basketbolu diz sakatlığı nedeniyle bırakmak zorunda kalan Alonzo Mourning resmen emekli oldu ve forması da Heat tarafından emekli edildi. 33 Numaralı forma artık American Airlines Arena'nın tavanında asılı...
Adına düzenlenen törende Florida Valisi, Georgetown Üniversitesinden koçu John Thompson, Patrick Ewing, Udonis Haslem, Pat Riley söz aldı. Riley Mourning'in kurduğu fona bir de Heat adına 50.000 $'lık bağışta bulunarak eski oyuncusunu onore etti. O koca adamı ağlarken, sanki en sevdiğini kaybetmişçesine yaşlanan gözlerini silerken görmek herhalde ancak gerçekten severek ve aşıkçasına spor yapmış olanların anlayabileceği bir şey. Gerçek basketbolseverler için Mourning bir azim ve istikrar abidesidir. Haslem'in söylediği gibi antrenmanda en çok çalışan ve en geçe kalan adam salondan çıkarken arkasını dönüp baktığında Zo'nun hala çalıştığını görürdü. O basketbolseverler için kuşkusuz bir efsaneydi. İnanılmaz bir profesyonel, harika bir halk insanı. Zo artık emekli, bizlerse onu seyredip, azmini, sporculuğunu görmüş olanlar, çok şanslıyız.

2 yorum:

ejikulat dedi ki...

gençlik döneminde antipatik hareketler yapmış olsa da miami heat'in sembol ismidir zo. gerçekten azim abidesi, hırsıyla ve takım içindeki yapıştırıcı etkisiyle genç miami oyuncuları için büyük bir şans olmuştur.
kişisel görüşüm wade'in olgunlaşmasında shaq ile beraber büyük pay sahibi olduğudur.
eski kahramanlarının emekliliğini izlerken bi garip hissediyor insan. ben çocukken sprite kutularının üstünde fotoğğrafları olan adam artık basketbol oynayamayacak.
çok duygulandım birden...

Telif Hakkı dedi ki...

#33 .. azmin ve karakterin numarası tartışmasız.

Dün gece üzücü ve oldukça duygusaldı.Sakatlıkları, geçirdiği ameliyatları, böbrek nakline rağmen 25 yaşındaki pivotlardan kat be kat üstün bir performans sergilemek kolay iş değildi. Burnunun kırıldığı Detroit deplasmanındaki sergilediği duruş rakip oyuncu kim olursa olsun tiksinen detroit seyircisini bile ayağa kaldırıp alkışlatmıştır.

Unutulmaz ya :o çok özleyecem sanırım bi senedir hiç oynamasa da hep varolduğunu bilmek bile güzeldi belki. Yaşlanıyoruz bi de bunu anladım :)